Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bovenop verhoging minimumloon

Vakbonden vragen om algemene loonsverhoging cao Glastuinbouw

Vakbonden CNV en FNV hebben bij hun achterban de wensen voor een nieuwe cao Glastuinbouw opgehaald. Woensdag 15 november zijn de onderhandeling hiervoor gestart. De lonen omhoog en meer respect en waardering, zijn belangrijke punten voor de leden van de vakbond die in en om de kas werkzaam zijn.

FNV geeft inzage in enkele uitkomsten uit de enquête die men uitzette onder haar leden. CNV wijst erop dat er nog geen voorstel voor een algemene loonsverhoging is gedaan door Glastuinbouw Nederland, LTO Nederland en Plantum. Wel doen ze voorstellen hoe om te gaan met de verhoging van het minimumloon van 10,15% per 1 januari 2023. 

Omdat de laagst betaalden zwaarder worden getroffen door de hoge energierekening dan de hoger betaalden, stelt CNV Vakmensen voor alle uurlonen (zowel in de schalen als boven de schalen) met €1,25 bruto per uur te verhogen, wat neer komt op een verhoging van 9,7% voor de laagste salarissen en 5,7% voor de hoogste salarissen in de tabel. Verder vraagt de vakbond de reiskostenvergoeding te verbeteren, de andere vergoedingen te indexeren, in te zetten op meer vaste contracten, een eigen pot voor ontwikkeling, 5 mei als vrije dag en onderzoek naar gezondheidsgevolgen bij hitte.

Bron: FNV/CNV

Publicatiedatum: