Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Geverfde buis geeft meer warmte af"

Een onderschat probleem is dat verwarmingsbuizen in de loop van tijd minder warmte gaan afgeven. Een verfbeurt met PipePaint, een product van Lumiforte, lost dat probleem op. De formule is verbeterd: slijtvaster, anti-corrosief en niet giftig.

Simpel verven van de ongecoate verwarmingspijpen met PipePaint levert 10% meer warmteafgifte op. Bovendien reflecteren helderwitte pijpen het binnenvallende zonlicht en het assimilatielicht maximaal. Zo komt al het licht bij het gewas terecht.

Verbeterde formule
PipePaint bestaat al geruime tijd, maar door ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt heeft Lumiforte de formule weten te verbeteren.

Geen van de ingrediënten heeft nu nog een milieulabel. Dat heeft grote voordelen, zowel in de logistiek als in de kas. Het vervoer van PipePaint hoeft niet te voldoen aan ADR-regels voor gevaarlijke stoffen. Dat betekent gemakkelijker en minder duur vervoer. PipePaint is watergedragen en bevat dus geen organisch oplosmiddel zoals andere verwarmingsbuisverven. Die laatsten moet drooggestookt worden na het opbrengen. Dat kost energie en er komen giftige dampen vrij.

Bij PipePaint is dat niet nodig. De verf kan al aangebracht worden als er nog gewas in de kas staat. Wageningen University & Research heeft in onderzoek bevestigd dat PipePaint niet schadelijk is voor planten (non-fytotoxisch). Ook voor de gebruiker is het werken met zo’n watergedragen verf vriendelijker.

Slijtvast
Ook is het product is slijtvaster gemaakt door toepassing van een nieuw bindmiddel. Andere stoffen maken de verf harder en daardoor minder gevoelig voor beschadiging. Ook de stof die roestvorming (corrosie) tegengaat is verbeterd en vervangen door een milieuvriendelijker variant.

Voor meer informatie:
Lumiforte Holding BV
Geerstraat 8
5111 PS Baarle-Nassau
Tel.: +31 (0)13 507 5399
welcome@lumiforte.com
www.lumiforte.com 

Publicatiedatum: