Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes

Viscon gaat van bestanden naar datagestuurde productstructuur

Viscon Group uit 's-Gravendeel implementeert de ‘Digital Equipment Continuity’-industrieoplossing op basis van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes om de samenwerking, processen en het informatiegebruik in de volledige waardeketen verder te digitaliseren. Viscon Group levert software, machines en oplossingen waarmee agro- en voedingsmiddelenbedrijven gezond vers voedsel, bloemen en planten produceren en distribueren. De gekozen oplossing biedt alle dochterondernemingen van de groep een toekomstbestendige digitale infrastructuur om de groei te versnellen.

Continue innovatie
Viscon Group is sterk gericht op continue innovatie. De medewerkers leren iedere dag nieuwe business te ontwikkelen in nieuwe sectoren en opkomende markten. Dit doen zij door standaardproducten te combineren met disruptieve technologieën.

“We willen een IT-oplossing voor al onze processen - van verkoop tot service - waarmee data-integriteit en digitale continuïteit zo compleet mogelijk te realiseren zijn”, zegt René de Vos, CEO van Viscon Group. "Om dit doel te bereiken, transformeren we onze organisatie naar het 3DEXPERIENCE-platform. Dit geeft ons toegang tot de juiste informatie voor alle processen en stelt verschillende disciplines in staat om veel beter samen te werken.”

Digital Equipment Continuity
De Digital Equipment Continuity-oplossing van Dassault Systèmes stelt bedrijven in staat te transformeren van een op bestanden gebaseerde aanpak naar een door data gestuurde productstructuur. Hierdoor kunnen zij overschakelen van een op zichzelf staand productportfolio naar op diensten gebaseerde aanbiedingen. Deze kunnen worden ontwikkeld doordat ze gebaseerd zijn op één enkele bron van waarheid. 

"We waarderen het vertrouwen van Viscon Group in de implementatie van het 3DEXPERIENCE-platform voor hun industriële portfolio aan oplossingen", zegt John Kitchingman, Managing Director EURONORTH, Dassault Systèmes. “Na tien jaar innovatie met het SOLIDWORKS-portfolio, investeert het bedrijf nu in een innovatieplatform voor het digitaal transformeren van de business. Hierdoor kunnen zij hun gehele waardeketen optimaliseren. Met ‘Digital Equipment Continuity’ kunnen alle betrokken medewerkers beter samenwerken om hun doelstellingen te bereiken en continu te blijven innoveren.”

"Cadmes is al ruim 10 jaar een vertrouwde digitale transformatiepartner voor Viscon", zegt Bas Koomen, technisch directeur van Cadmes, partner van Dassault Systèmes. “De adoptie van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes is een duidelijke bevestiging en een uitbreiding van onze langdurige relatie met Viscon. Dit project om digitale continuïteit in de volledige waardeketen van Viscon te bereiken, is een perfect voorbeeld van hoe de combinatie van een innovatieplatform en de branchekennis van Cadmes leidt tot een resultaat dat meer is dan de som der delen.”

Voor meer informatie:
Dassault Systèmes
www.3ds.com 

 

 

Viscon Group
info@viscon.eu 
www.viscongroup.eu 

Publicatiedatum: