Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voucherregeling biomassa nog twee maanden open

De voucherregeling voor bewerking van biomassa staat nog twee maanden open, uiterlijk tot 15 januari 2023. De regeling is onderdeel van het innovatieprogramma Circulaire Tuinbouw van SIGN en bedoeld om het experimenteren met toepassingen van tuinbouw reststromen te stimuleren.
 
SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) werkt in dit programma samen met Dijkshoorn Recycling in het Living Lab in Bleiswijk. Er zijn nog een paar vouchers beschikbaar. Daarvoor geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Voucherregeling
De voucherregeling vergoedt 50% van de kosten voor bewerking van biomassa bij Dijkshoorn recycling. Dit kan per opdracht tot een maximaal bedrag van € 5.000 (omvang van de voucher is dan
€ 2.500). Dijkshoorn kan materiaal op diverse manieren verkleinen tot de gewenste maat en vervolgens persen en drogen.

Voorbeeld gebruik reststromen
Naast persproeven met diverse reststromen (zie de nieuwsmail SIGNaal en klik hier voor de webpagina met voorbeelden), heeft een ondernemer op locatie snoeiafval van rozen laten fijn hakselen en drogen om panelen te  produceren. Die komen binnenkort in de vorm van een insectenhotel op de markt.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: