Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Resultaat eerste welltest aardwarmteproject Maasdijk positief, weg vrij voor boren nog vier putten

Tijdens de eerste welltest is bewezen dat de bodem in Maasdijk geschikt is voor het gebruik van aardwarmte. De inschattingen van de geologen zijn daarmee in de praktijk waargemaakt voor het eerste doublet. De bodem en het reservoir blijkt geschikt, omdat er voldoende water zit en omdat de diepere lagen voldoende poreus en doorlatend zijn om dat water op te pompen. Daarmee kan vanaf een diepte van 2,9 kilometer voldoende water worden opgepompt. Daarbij is dit water met 90 graden warm genoeg om straks de vele kassen duurzaam te verwarmen.

Het resultaat maakt de weg vrij voor het boren van de volgende vier putten. De bouwers kunnen concluderen dat de productieput er erg goed uitziet, alleen de injectieput vraagt nog aandacht. Deze put wordt dan ook na het boren van de vier topholes verder schoongemaakt, aldus Charlotte de Wijkerslooth (geoloog HVC).

bron: Aardwarmte Maasdijk

Publicatiedatum: