Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede waterkwaliteit geeft schonere natuur rondom teeltbedrijf

In een recent gepubliceerde video van HH Delfland geeft Ferry van Rodijnen, teeltmanager van Ter Laak Orchids, zijn visie op het belang van schoon water rond het phalaenopsisbedrijf. Ferry wil de milieu-impact van Ter Laak Orchids minimaliseren met kassen die niet lekken naar het oppervlaktewater en grondwater.

Lekkages tegengaan
Het Hoogheemraadschap Delfland is net als Glastuinbouw Nederland een van de samenwerkende partijen in het Afsprakenkader Emissieloze Kas. De glastuinbouwsector, waterschappen en overheden werken al jaren samen om lekkages in kassen tegen te gaan. Toch komen in glastuinbouwgebieden nog regelmatig te hoge concentraties voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen via de bodem in het oppervlaktewater terecht. Dit heeft effect op de kwaliteit van het oppervlaktewater, biodiversiteit, de leefomgeving en het pakket aan gewasbeschermingsmiddelen van de glastuinbouwsector.
Met name via het programma van Glastuinbouw Waterproof werken ook Glastuinbouw Nederland en de aangesloten teeltbedrijven aan verdere verbetering van de kwaliteit van het oppervlaktewater in teeltgebieden.

bron: Glastuinbouw Waterproof

 

Publicatiedatum: