Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel informatie beschikbaar over project Ion-Specifiek Telen

Het verwerken van bemestingsinformatie vereist veel kennis. Vergissingen hebben bovendien vergaande gevolgen voor de gezondheid van het gewas en de opbrengst en kwaliteit. Het huidige systeem van voeding doseren in de glastuinbouw gaat uit van aanpassingen eens per 7 tot 14 dagen na analyse van een monster van de voedingsoplossing rond de wortels. De recente ontwikkeling van een verbeterde ion specifieke meter én een digitaal beslissysteem (BemestingsadviesTool) maakt het mogelijk de bemesting te optimaliseren en te automatiseren. Dat levert naar verwachting meer opbrengst en een betere kwaliteit op. Daarnaast wordt hierdoor de noodzaak tot lozen van drainwater verkleind. Binnen dit onderzoek wordt de bemesting per fertigatiegift geoptimaliseerd en wordt de stelling getoetst dat sub-optimale bemesting productie kost.

Klik hier voor het filmpje over de ion specifieke Celine System.
Klik hier voor het filmpje over labopstelling test zuurstofgebruik.

Het KijK-project Ion Specifiek Telen wordt gefinancierd en daardoor mede mogelijk gemaakt door stichting Kennis in je Kas, Topsector T&U (LNV), Interpolis, The Sensor Factory, Van Iperen, Priva, T. Stolze Installatietechniek, Royal Pride, Glastuinbouw Nederland en Geerten van der Lugt. Dit langlopende onderzoek wordt met belangstelling gevolgd door telers, waterspecialisten en toeleveranciers. Dat verklaart de vele publiciteit voor de tussenrapportages. De artikelen uit vakblad Onder Glas over Ion specifiek telen zijn nu ook terug te lezen op de projectpagina.

Voor meer informatie: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: