Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gedoseerd blauw-wit belichten tilt teelt naar hoger plan

Tijdens de zogeheten Hessische Piltztage twee weken geleden bracht een gezelschap Duitse en Nederlandse paddenstoelenkwekers en toeleveranciers een bezoek aan de bedrijven VEME Specials in Gemert en Verbruggen Paddestoelen in Uden. Een van de twee telers is onlangs aan de slag gegaan met de lichtbalken van FloriLed, de ander is momenteel doende deze te installeren.

Blauw-wit
In de paddenstoelen is belichting, net als in de tuinbouw, van belang, omdat zwammen zogezegd houden van een specifiek spectrum. Wat het juiste spectrum is houdt de sector al langer dan vandaag bezig, maar FloriLed heeft nu een module ontwikkeld waarbij de oesterzwammen uitstekend gedijen en er meer kilo’s worden geoogst. Het betreft een dimbare lichtbalk waarmee blauw en wit licht gedoseerd kunnen worden. Op bijgevoegde foto’s is dit te goed zien.

Ultrasoon vernevelen
Bij Verbruggen Paddestoelen is bovendien een aantal exemplaren van een nieuw type ultrasoon vernevelingapparaat geïnstalleerd. Ook dit is een innovatie van FloriLed. Middels deze techniek is, i.t.t. standaard hoge druk oplossingen (wat vaak goedkoop geproduceerd wordt maar ook snel kapot gaat) of met stoom (die duur is omdat het energie slurpt), met weinig energie een fijne, “echte” mist/nevel  in te brengen. De enginering is van Arnold van Liempt, de man achter FloriLed, en de units zijn vanwege de bescheiden omvang handig overal te monteren.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de Hessische Landesfachgruppe Pilzbau (HLP), een vereniging van paddenstoelentelers uit Hessen, midden Duitsland. Een verslag van de dag publiceerden wij eerder op AGF.nl.

Voor meer informatie:
FloriLED
Paterstraat 59
5331 EB Kerkdriel
arnold@floriled.nl
www.floriled.nl