Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbruiksdrempel TEK vervalt

Er was veel kritiek op de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK), met name op een tweetal punten. De toeslag zou veel te laag zijn en de toeslag zou alleen voor een select groepje grootverbruikers zijn. Eind vorige week zijn achtereenvolgens beide voorwaarden sterk versoepeld: de tegemoetkoming werd flink verhoogd en donderdagavond maakte Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken, bekend ook de verbruiksdrempel voor de regeling te annuleren. Oftewel, ook bedrijven die minder verbruiken dan 5.000 m³ gas of 50.000 KWh elektriciteit komen nu in aanmerking voor subsidie. In feite staat er dan nog maar één vereiste en dat is een percentage-eis - de energiekosten moeten minstens 7 procent van de omzet bedragen - maar zelfs die is, met een aanvankelijk vastgesteld percentage van 12,5 procent,  ook verruimd.

Door de drempels van te schrappen komen volgens het kabinet 62.000 ondernemers in aanmerking voor de steun in plaats van 41.000. In de Excel 'Kosten TEK' heeft de minister 500 miljoen aangepast naar 1,7 miljard euro.