Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijf profs uit sierteelt Rwanda op IFTF 2022

Op de 12e editie van de International Floriculture Trade Fair (IFTF), die plaatsvindt vanaf 9 november tot en met vrijdag 11 november in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen, wordt Rwanda dit jaar vertegenwoordigd door vijf professionals uit de sierteeltsector.

Rwanda neemt voor de zesde maal deel aan de IFTF en deze beursdeelname blijft een goede gelegenheid om de groeiende sierteeltsector in Rwanda een podium te geven en de zichtbaarheid van het merk "Rwandafresh - Quality Horticulture Products" te vergroten. De vakbeurs biedt ook de mogelijkheid om het aantal internationale inkopers te vergroten, aangezien dit werelds grootste en belangrijkste vakbeurs is voor internationale bloemenkwekers en inkopers.

De deelname van Rwanda aan de IFTF werd mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen de Ambassade van de Republiek Rwanda in Nederland en de National Agricultural Export Development Board (NAEB). De deelnemers uit Rwanda zijn onder meer vertegenwoordigers van Bella Flowers, Oxfam en Duhamic-ADRI, evenals twee lokale kwekers, mevrouw Mukamazimpaka Margueritte en de heer Gasana Augustin, die naar Nederland zijn gereisd om over hun werkzaamheden te vertellen en een en ander te leren van andere professionals uit de sector.

Speciale vermelding gaat naar de succesvolle samenwerking van Oxfam en Duhamic Adri, de uitvoerders van een 4-jarig tuinbouwproject (2020-2024) gefinancierd door de Europese Unie en de Irish Aid, die daarmee de deelname van twee lokale kwekers aan de beurs mogelijk maakten.

Z.E. Olivier Jean Patrick Nduhungirehe, Ambassadeur van de Republiek Rwanda in Nederland: “De deelname van Rwanda aan deze handelsbeurs is een geweldige kans om in het middelpunt te staan waar vraag en aanbod op het gebied van snijbloemen bij elkaar komt. Onze deelname aan de IFTF zal een cruciale rol spelen in de groei van de Rwandese sierteeltsector, omdat het kopers en investeerders de mogelijkheid biedt om meer te weten te komen over de kansen in onze teeltsector en de kwaliteit van onze prachtige bloemen te ervaren.”

Patrick Manzi Mbayiha, Chief Marketing Officer van Bella Flowers, namens Rwandese bloemenexporteurs: "Hoewel we meer dan 90% van onze bloemen op de Nederlandse markt verkopen, weten we dat hun eindbestemmingen in landen liggen die momenteel verwikkeld zijn in politieke en economische strijd. Maar we komen hier om onze bedrijfsstrategieën vorm te geven terwijl we leren van onze collega's in andere bloemenproducerende landen, en we hopen op het beste in de bloemenhandel voor de toekomst."

Volgens mevrouw Mukamazimpaka en de heer Gasana, de twee lokale kwekers uit het Rulindo-district die dit jaar aanwezig zijn, is de deelname aan de IFTF een welkome gelegenheid om technieken voor productie en verpakking te ontdekken en te leren kennen. Ze laten weten dat ze naar huis zullen gaan met een beter zicht op hoe ze hun werk beter kunnen doen en hoe zij de kennis die ze tijdens de internationale tentoonstelling hebben opgedaan, zullen delen.

De stand 'Rwandafresh' bevindt zich in hal D met standnummer 6.11.

Voor meer informatie:
Rwanda in the Netherlands 
Parkstraat 15-25
2514 JD Den Haag
+31 70 392 65 71
ambalahaye@minaffet.gov.rw
www.rwandainthenetherlands.gov.rw

Publicatiedatum: