Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voor het eerst in drie jaar weer een échte Trade Fair

Voor het eerst in drie jaar tijd is er weer een échte, old school Trade Fair in Aalsmeer. En net als in de goeie ouwe tijd is de beurs met 600 stands ramvol, is het ronduit druk en wordt volop bezoek uit allerlei (verre) buitenlanden geregistreerd. Een feestje als vanouds dus, en daar zijn wij natuurlijk bij.

Henk de Jong, Ronald Vijverberg en Romy Jansen van The Orchid Growers; Bram van Marrewijk en Ivo en Mark van Velzen van BM Roses; Robin, John, Bas en Marcel van Duivenvoorden, gezamenlijk de directie van Duif International; en Mikel Olierook, Bart Janssen en Joke de Groot van Kratiste

Achter de façade is best wat gaande. Energieprijzen hakken erin, in veel gewassen zijn de zorgen groot, veel is onzeker. En dan hebben we het nog niet over prijzen van grondstoffen en personeel, over inflatie, over negatieve beeldvorming en ga zo maar door. Tegelijkertijd is de verkrampte ondergangsstemming van nog maar een of twee maanden geleden toch wel wat geluwd: we zijn er nog en, zo doet vermoeden, we gaan nog even blijven ook.


Steven van Schilfgaarde reikt de prijs uit aan Chiel en Sjors Hazeu

De Greenovation Award is uitgereikt en wel aan Hazeu (hadden wij voorspeld, zie hier). De gebroeders Chiel en Sjors hebben een zeshoekige kweekpot bedacht waarmee, i.c.m. een nieuwe teeltkraag en dito tray, 20 procent bespaard wordt op energie. De tweede prijs was voor de Alstroemeria Minstral, een CO2-neutraal geproduceerde bloem van Tesselaar Alstroemeria. Brons was er voor de Floral Trade Group met Refleur, een concept dat bij klanten en kwekers meer bewustzijn op het gebied van duurzaamheid moet creëren.

De beurs is vandaag (tot 17 uur) en morgen (tot 15 uur) nog te bezoeken. Locatie is de veiling in Aalsmeer, meer informatie vindt u hier.