Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veiling activiteiten BVA Auctions gaan over naar Troostwijk

De afgelopen vijf jaar zijn de veilingomzetten van zowel Troostwijk Auctions als BVA Auctions ruim verdubbeld. Naar verwachting zal deze groei de komende jaren aanhouden. Om deze groei optimaal te kunnen faciliteren heeft TBAuctions, waar beide veilinghuizen onderdeel van uitmaken, besloten om vrijwel alle activiteiten van BVA Auctions op termijn onder te brengen bij Troostwijk Auctions.

Uit diepgaande data-analyse bleek onder meer dat bijna 85% van het aanbod van Troostwijk en BVA elkaar overlapt. Volgens CEO Herberth Samsom van TBAuctions is één sterke, efficiënte organisatie nood­zakelijk om de voortgaande groei van de online veilingmarkt in goede banen te leiden. Het kantoor en magazijn van BVA in Amersfoort worden in de loop van volgend jaar gesloten. Een groot deel van de medewerkers van BVA zal worden opgenomen in de Troostwijk organisatie. Voor de overige medewerkers is in goed overleg met de OR een sociaal plan ontwikkeld.  

Krachtenbundeling
De snelle groei van de online veilingmarkt voor gebruikte goederen en productiemiddelen heeft volgens Samsom meerdere redenen. “Door producten in de circulaire economie een tweede leven te geven, verleng je de ‘product lifecycle’. Daar komt steeds meer aandacht voor. Daarnaast zijn er de  laatste jaren obstakels in de ‘supply chain’. Nieuw is niet altijd snel leverbaar, dus ‘gebruikt’ is een goed en vaak betrouwbaar alternatief. Daarnaast is er een steeds grotere acceptatie voor het online veilingprincipe, waarbij op transparante wijze voor elke koper en verkoper de meest optimale, marktconforme prijzen worden gerealiseerd. Door de krachten van beide bedrijven te bundelen staan we sterker om de uitdagingen die deze groei met zich meebrengt aan te gaan.”

Keuze voor Troostwijk Auctions
Door de ‘seller’ en ‘buyer’ bases van beide bedrijven samen te voegen ontstaat een optimaal functio­nerend platform. Voor verkopers betekent dit een breder platform met nog meer (internationale) bieders, met meer traffic wat tot een hogere conversie zal leiden. Voor kopers betekent dit een veel groter en gevarieerder aanbod. De keuze voor Troostwijk Auctions is ingegeven door het feit dat Troostwijk al sinds 1930 actief is op de veilingmarkt en internationaal een grote bekendheid geniet. Het door TBAuctions in eigen huis ontwikkelde online veilingplatform ATLAS maakt de integratie zeer snel realiseerbaar. Beide bedrijven maken al gebruik van dit geavanceerde platform. Troostwijk is van oudsher actief in onder andere machines, transport & logistiek, bouw & constructie en agri. Na de integratie zal de focus van Troostwijk hierop blijven. Relevante gebruikte consumentengoederen zullen deel uitmaken van het verruimde aanbod. Het aanbod van producten uit faillissementen blijft onverminderd groot en onderscheidend.

Personele consequenties
De consequentie is dat BVA in de loop van volgend jaar zal ophouden te bestaan als apart veilinghuis­merk. Het kantoor en magazijn in Amersfoort worden op termijn gesloten. Samsom: “Dit heeft ook conse­quenties voor ons personeelsbestand. Van de 150 BVA-medewerkers denken we een groot deel te kunnen opnemen binnen Troostwijk, omdat de groei ook ondersteuning van medewerkers vereist. Het deel van het personeelsbestand dat niet kan worden opgenomen binnen Troostwijk zullen we gaan begeleiden naar een nieuwe baan buiten BVA. Er is een goed sociaal plan afgesproken met de Ondernemingsraad.”

Voor meer informatie:
BVA Auctions
www.bva-auctions.com 

Publicatiedatum: