Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Nederlandse kerstster zeer waarschijnlijk vanmiddag weer welkom in VK'

In aanvulling op het bericht van gisteren: het ziet ernaar uit dat er straks weer poinsettia's Engeland in mogen. Dat laat de NVWA weten in een reactie, een geluid dat een handelaar ons bovendien zojuist kon bevestigen ('95% zeker').

Sinds deze zaterdag werden om nog altijd niet helemaal duidelijke redenen, van het ene op het andere moment, kerststerren vanuit Nederland tegengehouden. Het zou te maken hebben met het ontbreken van een letter op het fytosanitair certificaat, waardoor de planten niet rechtmatig zouden mogen worden verkocht aan consumenten. Bovendien zouden er zelfs planten uit het schap gehaald zijn.

Het uitleverseizoen van poinsettia's begint nu en duurt ongeveer zes weken. In die periode gaan vele honderdduizenden planten het kanaal over. Een dergelijk oponthoud is voor de kwekers dan ook een spaak in de wielen, het moet niet te lang duren of men komt planning-technisch in de knoop. Een snelle oplossing is dan ook zeer gewenst.