Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse telers plaatsen ruim 100 protestdoeken over energietransitie

Sinds de laatste week van september zijn op zes belangrijke zichtlocaties langs snelwegen al grote campagnedoeken met de boodschap ‘De glastuinbouw & Nederland: samen door met de energietransitie' te bewonderen. Afgelopen weken zijn bij honderd telers kleinere varianten van het spandoek geplaatst. Doel is de komende weken de boodschap van de glastuinbouw ook breed uit te dragen richting de consument. Ondertussen loopt ook nog altijd de petitie. 

De eerste zes campagnedoeken werden al verspreid door het land geplaatst. Gekozen werd voor: A7 bij Agriport, A12 bij Nootdorp, A12 bij Zevenhuizen, A20 bij Maasland, A59 bij Made en A29 bij Dinteloord. Deze doeken zijn van een groot formaat, om een optimale zichtbaarheid te kunnen garanderen. Ook de honderd kleinere doeken hebben inmiddels een plek gekregen in glastuinbouwgebieden in alle delen van het land.

Ondernemers hebben zich zelf aangemeld voor een campagnedoek, maar zijn deels ook benaderd door de regiocoördinatoren van Glastuinbouw Nederland. Op die manier is de gewenste landelijke spreiding gerealiseerd en zijn de doeken zichtbaar op locaties met veel doorgaand verkeer.

Krachtig signaal
De frames met de doeken van 3 x 1,5 meter blijven de komende weken staan. Tegelijkertijd vinden er vanuit Glastuinbouw Nederland gesprekken plaats met de politiek, met als inzet een passend steunpakket voor ondernemers in de glastuinbouw die zwaar worden getroffen door de hoge energieprijzen. Een breed en krachtig signaal vanuit de sector en de maatschappij is daarbij van groot ondersteunend belang. De petitie van Glastuinbouw Nederland kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Ruim 6.000 sectorgenoten - en Nederlanders die de glastuinbouw een warm hart toedragen - hebben de petitie inmiddels ondertekend. Doelstelling is en blijft om 10.000 handtekeningen te verzamelen.

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: