Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanavond op tv: "Totaalbeeld agrarische sector in minder dan een uur"

VPRO Tegenlicht zendt maandagavond 7 november om 22.20 ‘Nederland, de Voedsel B.V.’ uit, geproduceerd en gepresenteerd door fotograaf Kadir van Lohuizen. Een analyse van het Nederlandse voedseldomein, maar zonder (voor)oordelen. Renee Snijders van EatThis spreekt in een aankondiging van 'een treffend beeld van de dominante positie die ons kleine land inneemt in een sector die bekend staat om haar overmatige claim op beschikbare grond en grondstoffen.' 


Fotocredit: Kadir van Lohuizen 

In de uitzending komt niet alleen de tuinbouw / Controlled Environment Agriculture aan bod, maar ook de akkerbouw, (melk)veehouderij, de distributie en logistiek en het hergebruik van afgekeurde producten. Een totaalbeeld van een sector in minder dan een uur.

Kadir van Lohuizen een fotograaf en journalist die zich de laatste jaren, met dank aan zijn achtertuin, de Nederlandse voedingsindustrie, ontwikkeld heeft tot videomaker. Een buitenstaander die EatThis heeft laten kennismaken met de tuinbouw middels een ‘In Residency’. Kadir heeft het afgelopen jaar zelf tomaten geplukt, gesprekken gevoerd met productiemanagers, directeuren en tuinbouwvertegenwoordigers. EatThis heeft hem ondergedompeld in ‘onze’ wereld zonder vooraf vragen te stellen of afspraken met hem te maken.

Kadir van Lohuizen 

Afgelopen vrijdag is in Trouw een katern verschenen over hetzelfde voedseldomein getiteld 'Hoe een klein land enorm is in voedselproductie'. Later deze maand zal er nog een artikel verschijnen in de Washington Post.  

EatThis doet dit omdat ze geloven dat het tuinbouwverhaal veel nadrukkelijker verteld moet worden en dat de impact veel groter en waardevoller is wanneer mensen van buitenaf zoals Kadir van Lohuizen dat doen. ‘’Nederland, de Voedsel b.v.’’ is een document geworden, een analyse.


Fotocredit: Kadir van Lohuizen 

Het artikel 'This tiny country feeds the world' (National Geographic 2017) en Rem Koolhaas met zijn expositie 'Countryside, the Future' vormden de aanleiding voor het oprichten van EatThis, een grenzeloze stichting die draait op de financiële bijdragen van internationale private contributors uit het tuinbouwdomein.

Voor meer informatie:
EatThis 
Beukvaren 5
2661 PE Bergschenhoek
0031 (0)6 54 645723
info@nethwork.info
eatthis.info

Publicatiedatum: