Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schaduwvrije afhang tussen de scherm- en verduisteringsinstallaties

Schermen zijn een mooie uitvinding, maar de afhangbakken kunnen nog weleens voor ongewenste schaduw zorgen. Traditioneel is dat 2 tot 4 procent, waardoor een deel van het gewas ‘in het donker’ staat. Het zou mooi zijn als je kan blijven schermen, maar dan zonder schaduw – de nieuwe innovatie van Huisman Scherming zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

“Met onze schaduwvrije afhang is de strook, die normaalgesproken voor ongewenste schaduw zorgt, overbodig,” vertelt Dave Boer, commercieel directeur bij Huisman Scherming. “Scherminstallaties zijn soms verdeeld in verschillende verduisteringsafdelingen. Die moeten wel lichtdicht zijn. Dat werd traditioneel gedaan met zo’n vaste strook of afhangende doekflappen.”

Met de schaduwvrije afhang behoren zowel die strook als de afhangbak tot het verleden. “Als er twee doeken naast elkaar op pakket zitten, zit er met ons nieuwe systeem geen ruimte tussen – geen afhangbak, niks. Dus ook geen schaduw.”

Deze innovatie is met name interessant voor de sierteelt, vertelt Dave, en inmiddels lopen er al een aantal projecten bij chrysantenkwekers. “Die zijn tevreden, en de hoop is ook om daarin verder te gaan.” Het eerste project werd anderhalf jaar geleden geïnstalleerd neergelegd, toen nog als nieuwe ontwikkeling, en inmiddels is het vast in het pakket opgenomen bij Huisman Scherming.

En in deze tijd moeten we natuurlijk ook de vraag stellen: wat doet het met energie? “Zoals in het filmpje te zien is, sluiten de doeken lichtdicht af, en daarmee ook energiedicht. Je bespaart er dus ook energie mee.”

Voor meer informatie:
Huisman Screen Systems
Dave Boer
Tel.: +31 (0)174 512733
info@huismanscreensystems.com 
www.huismanscreensystems.com