Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Equilibrium en Priva starten samenwerking voor betere kassen in Zuidoost-Azië

Equilibrium Capital en Priva bundelen de krachten in een nieuw Asia Climate-tech partnership. De technologie- en dienstverlener in de tuinbouwmarkt gaat samen met de tuinbouwinvesteerder werken aan een geïntegreerde klimaatbeheersingsoplossing voor de volgende generatie kassen voor in de specifieke klimaten en demografische omstandigheden van Zuidoost-Azië.

Het samenwerkingsverband begint in Singapore waar een R&D-faciliteit voor hybride kasproductie en klimaattechnologie zal worden ontwikkeld. Deze zal gebruikt worden voor de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen die geschikt zijn voor grootschalige productie in verschillende landen in Zuidoost-Azië met vergelijkbare klimaatomstandigheden. De gezamenlijke doelstellingen zijn ambitieus: tegen eind 2024 moet de energieproductiviteit per kilo met 20% zijn toegenomen en tegen eind 2027 zelfs met 50%.

Blauwdruk
Het Green Plan 2030 van Singapore wil tegen 2030 30% van zijn voedingsbehoeften lokaal en duurzaam produceren, maar de extreme en veranderlijke klimaatomstandigheden met warm weer en een hoge vochtigheidsgraad buiten maken het moeilijk om een rendabele kas te beheren. Een raamwerk voor duurzame technologie gericht op winstgevende teelt is nodig om de "30 tegen 30"-visie van Singapore te realiseren en de afhankelijkheid van voedselimporten te verminderen.

Omdat energie de belangrijkste operationele kostenpost is in Controlled Environment Agriculture (CEA), is het doel van Priva en Equilibrium om een blauwdruk te ontwikkelen, op maat gemaakt voor de uitdagende klimaatomstandigheden in Zuidoost-Azië, die tegelijkertijd het energieverbruik per kilo gewas vermindert en de kwaliteit en kwantiteit van de voedselproductie verhoogt. Voor deze oplossingen zal Priva/Equilibrium moeten samenwerken met verschillende disciplines en technologieleveranciers.

Meiny Prins en Dave Chen

Lokale teelt
Dave Chen, voorzitter van Equilibrium Capital dat vorig jaar in Singapore een kantoor opende en 1 miljard euro ophaalde om in kassen te investeren: "In de komende decennia, met een krimpend landbouwgebied en meer onherbergzame landschappen, zal CEA de kerninfrastructuur van het voedselsysteem worden in onze door het klimaat bedreigde wereld. Oplossingen op het gebied van energie, water en productiviteit van menselijke hulpbronnen zullen van cruciaal belang zijn voor de veerkracht van CEA. En de enige manier om deze geïntegreerde duurzame oplossingen te ontwikkelen is om aan de slag te gaan en de samenwerking tussen de industrieën te ontwikkelen die nodig is om deze innovaties te creëren."

Meiny Prins, CEO Priva: "Voedselzekerheid en lokale voedselproductie zijn wereldwijde onderwerpen geworden. Wij zijn ervan overtuigd dat door het combineren van domeinkennis, het gebruik van technologie en strategische samenwerking met wereldwijde partners het mogelijk moet zijn om het juiste klimaat te creëren voor grootschalige teelt van gewassen in Zuidoost-Azië, ter ondersteuning van een duurzame glastuinbouw. Dit is wat ons elke dag drijft."

Voor meer informatie: 
Equilibrium
info@eq-cap.com
www.eq-cap.com

Publicatiedatum: