Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe hygiënesluis CleanGate 'niet te ontwijken'

Telers willen plantenziekten en daardoor aantastingen van hun teelt zo goed mogelijk voorkomen. Deze veroorzaken namelijk steeds vaker ongewenste uitval en opbrengstderving. Het treffen van adequate hygiënemaatregelen is daarmee belangrijker dan ooit.

Royal Brinkman introduceert een nieuwe variant hygiënesluis: de CleanGate. Deze is ontworpen naar de huidige wensen van de markt in de strijd om virussen, schimmels en bacteriën buiten de deur te houden. De CleanGate kan in beide looprichtingen worden gebruikt. De nieuwe sluis heeft bovendien een gladde constructie, waardoor vuil en aanslag minder aanhechten. Daarnaast maakt het solide en robuuste ontwerp het ontwijken van de sensor of de tourniquet onmogelijk.

Belang bedrijfshygiëne
Steven Timmers, Productmanager Mechanisatie bij Royal Brinkman, vertelt: “Waar een dergelijke sluis vooral aan moet voldoen, hebben we uit gesprekken met telers wereldwijd en onze specialisten uit het HortiHygienz team verkregen. Ik ben blij met het resultaat, want met de CleanGate voegt Royal Brinkman een unieke variant aan het assortiment toe.”

Multifunctioneel en solide
De CleanGate hygiënesluis desinfecteert de handen en schoenzolen tegelijkertijd. De sluis is ontworpen met de laatste inzichten van zeven jaar ervaring in de gecontroleerde passage van werknemers. Het toestel dient te worden geplaatst in de doorgang naar de productieruimten. De sluis is volledig vervaardigd uit RVS en voorzien van horizontale borstels die beide schoenzolen gelijktijdig op eenvoudige en efficiënte wijze reinigen. Echter, het unieke aan de CleanGate is dat deze perfect symmetrisch is vormgegeven. Daardoor is de sluis zowel links, rechts als rug aan rug te plaatsen. Daarbij kan er desinfectie plaats vinden in beide looprichtingen.

“Met deze multifunctionaliteit van de CleanGate gaat een veel gehoorde wens van telers in vervulling. Hiermee zijn telers namelijk flexibel om de sluis zonder aanpassingen op een andere plaats binnen het bedrijf te installeren of om te draaien. Bovendien is de CleanGate dermate solide ontworpen, dat langdurig plezier van het toestel gegarandeerd is”, legt Timmers uit.

Solide betekent in de praktijk ‘niet te ontwijken’. Zo moet men langs de sensor lopen om de tourniquet te ontgrendelen en is het onmogelijk (dankzij de techniek uit voetbalstadions) om de tourniquet met kracht door te drukken. Daarnaast is de gladde constructie van de CleanGate als optie extra te voorzien van de Royal Brinkman Surface Coating waardoor vuil en aanslag niet hechten aan de hygiënesluis.

Marktintroductie
De CleanGate is verkrijgbaar in twee varianten; de CleanGate hands en de CleanGate total. De CleanGate total is ook als inbouwvariant leverbaar (verzonken in de vloer). Installatie van de eerste CleanGate hygiënesluizen bij telers vindt plaats vanaf januari 2023. Met de CleanGate kunnen telers wereldwijd rekenen op een multifunctionele en solide invulling van een essentieel onderdeel van een uitgekiend bedrijfshygiëneplan. 

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl 
www.royalbrinkman.nl 

Publicatiedatum: