Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commissie wil fabrikant medicijnen en cosmetica laten meebetalen aan waterzuivering

De Europese Commissie stelt voor om nieuwe stoffen toe te voegen aan de lijst van schadelijke stoffen die alleen in zeer kleine hoeveelheden in water mogen voorkomen. Dat doet de Commissie omdat de waterkwaliteit in Europa 'ondermaats' is. De NOS schrijft erover en wijst er ook op dat de Commissie het plan heeft opgevat om vervuilende fabrikanten van medicijnen- en cosmetica te laten meebetalen aan waterzuivering. Vanuit de glastuinbouw, zelf ook onder een vergrootglas als het over watervervuiling gaat, is meermaals gewezen op de medicijnresten in water om aan te geven dat men niet de enige vervuiler is.

De Europese lidstaten en het Europees Parlement gaan zich over de voorstellen buigen. Daaruit kunnen nog aanpassingen komen. De Nederlandse Unie van Waterschappen heeft al gereageerd op de plannen. Het streven is om de besluitvorming over de herziene waterwetgeving af te ronden vóór de komende verkiezingen van het Europees Parlement in mei 2024. 

Publicatiedatum: