Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Huisvesting internationale medewerkers in het nieuws

Twee jaar geleden bond een zorgvuldig samengestelde groep publiek-private partijen de strijd aan met de uitbuiting van internationale medewerkers in het Westland. Een unieke én vruchtbare samenwerking blijkt inmiddels, zo stelt Glastuinbouw Nederland, één van de deelnemers. 

In het Fieldlab Go West slaan Openbaar Ministerie, politie, Arbeidsinspectie, ABU, FNV en Glastuinbouw Nederland de handen in elkaar om de misstanden in huisvesting in het Westland aan de kaak te stellen. Per situatie wordt gekeken hoe een doorbraak tot stand kan komen. 

Pointer
In de afgelopen periode is gekozen om het televisieprogramma Pointer in te schakelen. Pointer verricht onderzoeksjournalistiek naar misstanden. In de uitzending van zondag 23 oktober kwamen de door het Fieldlab aangereikte casussen voor migranten huisvesting aan de orde. Zondag 30 oktober vervolgt Pointer haar verhaal.

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: