Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers in november geïnformeerd over afhandeling CO2-sectorsysteem over 2020

In november 2022 krijgen telers hun emissieverslag 2020 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarin wordt gevraagd om de gegevens van het gasgebruik te controleren. In het eerste kwartaal van 2023 krijgen teeltbedrijven een brief over de te betalen CO2-vergoeding 2020. RVO heeft Glastuinbouw Nederland over het versturen van de informatie geïnformeerd.

Deze informatie is een aangepaste planning ten opzichte van de brief die teeltbedrijven in juli dit jaar hebben ontvangen. In die brief informeerde RVO telers over de planning voor kalenderjaren 2018, 2019 en 2020.

In de brief van november zal RVO ook aankondigen dat er waarschijnlijk een heffing volgt en dat de heffingsbrief (vergoeding) in het eerste kwartaal van 2023 komt.

Meer informatie
Glastuinders moeten elk jaar hun gasgebruik doorgeven aan RVO via de Gecombineerde opgave. Elk teeltbedrijf doet dus mee aan de CO2-regeling voor de glastuinbouw, ook wel bekend als het CO2-sectorsysteem. Dit als tegenprestatie voor de verlaagde energiebelasting voor de glastuinbouw. 

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: