Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Betrek arbeidsmigrant meer bij bedrijf"

Arbeidsmigranten vormen in sommige bedrijfstakken een structureel segment van de beroepsbevolking. Tijdens de coronapandemie is gebleken dat zij in diverse bedrijfstakken essentiële functies uitoefenen, Echter vertaalt zich dat in het HR-beleid van bedrijven (nog) niet in gepaste zorg en aandacht voor arbeidsmigranten. Jan Cremers, bestuurslid van Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten, pleit , in het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken voor een meer actieve rol van HR-management om de sociale bescherming van arbeids-migranten te verbeteren en misbruik te voorkomen.

In veel ondernemingen wordt de inzet van arbeidsmigranten overgelaten aan de afdeling ‘planning’, wat resulteert in een instrumentele benadering. Behandeld worden als een nummer werkt echter niet bepaald bindend of wervend, aldus Jan Cremers in het artikel dat hier in zijn volledigheid te lezen is. 

 

Publicatiedatum: