Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
regeling open vanaf 1 november

Tegemoetkoming voor ondernemers die geraakt zijn door Brexit

De 2 nieuwe compensatieregelingen vanuit de Brexit Adjustment Reserve (BAR) gaan op dinsdag 1 november om 9.00 uur open. De opening is meerdere keren uitgesteld. De regelingen zijn bedoeld voor internationale ondernemers die te maken hebben met aanpassings-kosten door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Een bedrijf dat zaken doet met het Verenigd Koninkrijk en door de Brexit extra kosten heeft moeten maken voor bijvoorbeeld scholing, software, voorlichtingscampagnes of extra transportmaterieel heeft recht op de 2 Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfsleven-regelingen. Deze geven een tegemoetkoming voor gemaakte én voor nog te maken kosten.

Twee regelingen
De BAR-regeling bestaat uit 2 delen:

  1. BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten. Deze regeling staat open voor aanvragen van dinsdag 1 november 2022 9.00 uur tot en met vrijdag 31 maart 2023 17.00 uur;
  2. BAR Tegemoetkoming voor nog te maken kosten. Let op de beperktere openstelling van dinsdag 1 november 2022 9.00 uur tot en met dinsdag 13 december 2022 17.00 uur.

Wie komt in aanmerking?
De nieuwe BAR-regelingen richten zich op ondernemers die door de Brexit extra kosten hebben gemaakt of nog gaan maken. Het gaat hierbij niet om omzetverlies, maar om kosten zoals:

  • Opleidingen;
  • Voorlichtingscampagnes;
  • ICT-aanpassingen;
  • Extern advies;
  • Tijdelijke inhuur van extra transportmaterieel.

Ondernemers kunnen aantonen dat die kosten nodig waren als gevolg van de Brexit. Met de online Regelhulp krijgen zij een indicatie of ze voor de regelingen in aanmerking komen en voor welke modules. 

EU-Handelsprogramma
De BAR kent ook het EU-Handelsprogramma voor bedrijven die minder afhankelijk willen worden van hun afzet in het Verenigd Koninkrijk door hun kansen te vergroten om succesvol zaken te doen in andere landen. evofenedex verzorgt binnen het EU-Handelsprogramma een belangrijk deel van het opleidings- en trainingsaanbod.

Bron: RVO

Publicatiedatum: