Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge inflatie topprioriteit in overleg nieuwe cao Tuinzaden

De vakbonden en Plantum hebben een eerste overleg gehad over de cao Tuinzaden. Bovenaan de prioriteitenlijst voor de vakbonden staat de hoge inflatie. Reden voor de vakbonden om een loonsverhoging te eisen. 

Vakbond CNV stelt in een bericht op de eigen kanalen dat het besef aan de onderhandelingstafel er is dat er op korte termijn een cao-akkoord nodig is. De cao moet op 1 januari ingaan, met loonsverhoging. 

De werkgevers hebben direct een eerste loonbod op tafel gelegd. Dit is een loonbod van 4% per 1 januari 2023 voor een cao-looptijd van 1 jaar en nog een nader te bepalen eenmalige uitkering. Volgens werkgevers het hoogste loonbod dat ooit tijdens eerste cao-ronde op tafel is gelegd, stelt het CNV dat zegt teleurgesteld te zijn.

CNV denkt eerder aan een looptijd van 6 maanden met een eenmalige uitkering van € 1200 om de stijgende energiekosten te compenseren en in de zomer kijken met welk percentage de lonen per 1 juli 2023 zouden moeten gaan stijgen. 

Op 8 november wordt er verder gepraat. 

Bron: CNV

Publicatiedatum: