Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van der Ende Groep zet tweede internationale groeistap met vestiging in Canada

Van der Ende Groep is vanaf Q1 2023 ook een Canadese vestiging rijker. Met deze uitbreiding zet Van der Ende Groep, naast de recente acquisitie van Quality Pumps & Machines (QPM) België, een belangrijke tweede stap in de realisatie van haar internationale ambities.


Marcel Boon, Chris van Staalduinen, Lex van der Ende en Arie van der Wijden heffen het glas

“In de herfst van 2019 maakte ik reeds m’n eerste verkennende trip naar Canada”, zegt Lex van der Ende, Managing Director van Van der Ende Groep. “Veel van onze klanten zaten al aan de overkant van de plas of waren bezig zich daar te vestigen. En met redenen. En ondanks (of beter gezegd dankzij) dat eindgebruikers ook daar met diverse water-, energie- en wet- en regelgevingsuitdagingen worden geconfronteerd, is de potentie nog steeds enorm en zijn er voor ons legio kansen voor ontwikkeling en groei.”

Lex: “Eerlijk is eerlijk, met alle recente gebeurtenissen in (mondiaal) tuinbouwland hebben we onszelf wel de vraag gesteld of de timing goed is. Maar tegelijkertijd zit ondernemen tegen de stroom in in het DNA van ons bedrijf. Keuzes maken en focus aanbrengen vanuit onze eigen kracht, normen en waarden. Het klinkt zo makkelijk en vanzelfsprekend, maar in de praktijk vraagt dit om onconventioneel denken. Vraagstukken benaderen vanuit een andere invalshoek. Hoe maak je van een bedreiging een kans, hoe van een potentiële zwakte een sterkte.”

Ontario Canada
Canada is geen onbekend terrein voor Van der Ende Groep. Reeds jarenlang worden de (eigen) producten geëxporteerd naar dit deel van de wereld. “Met de toenemende druk op verduurzaming, stijging van de energieprijzen en de steeds strengere wetgeving, is daar een  enorme (latente) behoefte aan kennis en kunde rondom het thema water en klimaat. Met onze innovatieve producten en ervaring kunnen we uitstekend voldoen aan die behoefte”,  zegt Micha van Nieuwkerk, CCO van Van der Ende Groep.

“De Canadese cultuur lijkt sterk op de Nederlandse (Westlandse) cultuur, dus we zien de samenwerking met onze toekomstige collega’s met veel vertrouwen tegemoet”, zegt Marcel Boon, CHRO van Van der Ende Groep.

Van der Ende Groep start in Ontario Canada met het 3-S principe van Sales, Service en Stock en in de toekomst zullen daar de overige disciplines aan toe worden gevoegd. Het familiebedrijf met meer dan 125 fte in dienst is al ruim 35 jaar producent, ontwikkelaar en leverancier van technische producten op het gebied van water(behandeling), klimaat- en ventilatie oplossingen en (industriële) filtratietechniek. Daarnaast biedt zij specialistisch advies en uitgebreide technische dienstverlening aan de land- en tuinbouw, industrie, (semi)overheid en bouw & aannemerij.

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
Aartsdijkweg 23
2676 LE Maasdijk
info@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl

Publicatiedatum: