Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Invloed wijziging minimumloon op loongebouw cao Open Teelten per 1 januari 2023

Met ingang van 1 januari 2023 verhoogt de overheid het minimumloon met 10,15%. Hierdoor komen een aantal treden van het loongebouw van de cao Open Teelten onder het wettelijk minimumloon te liggen. Het gaat om de treden B0 (eerste en tweede half jaar), B1, B2 en C0 (eerste en tweede half jaar). Werkgevers zijn in dit geval verplicht om minimaal het wettelijk minimumloon uit te betalen, zo meldt De Werkgeverslijn.

De impact van de verhoging van het wettelijk minimumloon op het loongebouw is ook onderwerp van gesprek tussen sociale partners die betrokken zijn bij de cao Open Teelten. De onderhandelingen lopen nog en het streven is om per 1 maart een nieuwe cao te hebben. Dat betekent dat er per 1 januari geen nieuw loongebouw is.

Deze flinke verhoging leidt mogelijk tot teleurstelling bij het deel van de werknemers dat, doordat ze op dit moment boven het 'nieuwe' minimumloon betaald worden, op 1 januari geen verhoging krijgen. Dit in tegenstelling tot werknemers die op het wettelijk minimumloonniveau betaald worden. De betrokken werkgeversorganisaties zijn op dit moment in overleg met de vakbonden over de mogelijkheden voor een tussentijdse vergoeding voor deze groep werknemers.

Bron: Werkgeverslijn

Publicatiedatum: