Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Registratie tijdelijk verblijfsadres bij inschrijving arbeidsmigrant verplicht

Vanaf maandag 24 oktober zet de overheid een nieuwe stap in het verbeteren van de registratie van arbeidsmigranten in de Registratie Niet Ingezeten (RNI). Naast het opnemen van algemene contactgegevens als telefoonnummer en e-mailadres, gaan zij dan ook het tijdelijk verblijfadres in Nederland registreren. Daarop wijst de Werkgeverslijn land- en tuinbouw in dit bericht. Het tijdelijke verblijfadres is het adres waar de arbeidsmigrant tijdens zijn werkperiode in Nederland verblijft.


 
In de praktijk betekent dit volgens de Werkgeverslijn land- en tuinbouw het volgende:

  • De inschrijfformulieren veranderen met ingang van 24 oktober 2022. Vanaf deze datum is er slechts één inschrijfformulier waarop zowel de contactgegevens ‘telefoonnummer (mobiel)’ en ‘emailadres’ als ‘tijdelijk verblijfadres in Nederland’ ingevuld kunnen worden.
  • Het toestemmingsformulier voor de contactgegevens is niet meer nodig en vervalt omdat deze gegevens nu zijn opgenomen in de wetgeving.

Het nieuwe inschrijfformulier is vanaf 24 oktober in 15 talen beschikbaar op rvig.nl.

Goed informeren
Om de inschrijving in het RNI zo soepel en vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om vanaf 24 oktober de nieuwe formulieren te gaan gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de arbeidsmigrant goed wordt geïnformeerd over het formulier en de inschrijving. Op die manier kan de arbeidsmigrant zich goed voorbereid met het juiste formulier laten registeren in de RNI. 

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw

 

Publicatiedatum: