Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim honderd bezoekers op telersevent over energie

Het telersevent “Energiebewust de winter door” op basis van datagedreven teelt bij Tomatoworld in Honselersdijk, trok afgelopen donderdag ver boven de honderd belangstellenden, voornamelijk telers. Dat delen de organisatoren bij onderstaande terugblik. Wij deden vrijdag hier al verslag. 


Foto: Roel Dijkstra 

De huidige recordbrekende energieprijzen hebben zoals bekend grote gevolgen voor de Nederlandse glastuinbouw. Door deze kostendruk moeten telers op zoek gaan naar energiebesparende oplossingen. Tomatoworld organiseerde samen met Glastuinbouw Nederland, Kas als energiebron, LetsGrow.com en Plant Empowerment dit telersevent waar telers een schat aan informatie kregen om hen daarbij te helpen.


Foto: Roel Dijkstra 

Zo werden de ervaringen met datagedreven teelt bij Tomatoworld van de afgelopen twee jaar gedeeld vanuit Ab van Marrewijk. Daarna kwamen diverse onderwerpen ter sprake, zoals het effect van energie input op zowel het klimaat als planten en het effect van minder energie-input op licht, temperatuur en luchtvochtigheid. Aansluitend werd dieper ingegaan op het belang van optimaal isoleren van de kas met behoud van een goed en gezond klimaat voor uw planten. De laatste presentatie gaf een duidelijk beeld van belichting strategieën voor deze winter, waarbij een relatie werd gelegd tussen wetenschap en praktijk. De telers werden vanuit verschillende disciplines ruimschoots voorzien van slimme tips en tools om slimmer met energie om te gaan.


Foto: Roel Dijkstra 

Oud-Formule 1-coureur en analist Robert Doornbos sloot het programma af. Hij wist op dynamische wijze de aanwezigen mee te nemen in de wereld van de Formule 1. Daarbij legde hij moeiteloos de link tussen glastuinbouw en Formule 1 vanwege het belang van het verzamelen van data bij het behalen van succes. 

Voor meer informatie:
Tomato World
Zwethlaan 2
2675 LB Honselersdijk
+31 174 612 525
reservering@tomatoworld.nl
www.tomatoworld.nl 

Publicatiedatum: