Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogendoorn en Dalsem bouwen al 40 jaar samen hightech kassen

Als we in een tijdmachine stappen en terugreizen naar de jaren 80, dan komen we terecht bij het startpunt van de samenwerking tussen Hoogendoorn Growth Management en Dalsem Complete Greenhouse Projects. Hoogendoorn en Dalsem realiseren namelijk al 40 jaar samen hightech turnkey kassenbouwprojecten.

De contacten tussen Hoogendoorn en Dalsem stammen uit de tijd, waarin de meet- en regeltechniek nog in de kinderschoenen stond, het is dan ook een waardig jubileum waar nu bij stilgestaan wordt. Zeer uniek is dat meerdere Dalsem-collega’s al meer dan 40 jaar met het Hoogendoorn-team samenwerken.

In 1982 zag Dalsem de meerwaarde in de specialistische kennis van Hoogendoorn op het gebied van automatisering. Samen besloten de bedrijven een samenwerking aan te gaan, die 40 jaar later nog steeds zijn meerwaarde oplevert. In een persbericht uit 1986 beschrijft Leo Langelaan (voormalig bedrijfsmanager van Dalsem) de samenwerking met Hoogendoorn als volgt: “Door dit stukje samenwerking, kunnen we tot betere oplossingen komen. Dat betekent ook het samenwerken aan eventuele aanpassingen van apparatuur. In de toekomst verwacht ik een verdere intensivering van ons contact met Hoogendoorn.”

In 1999 bereikte de omzet van Dalsem een hoogtepunt met het doorbreken van de magische omzetbarrière. Op alle fronten viel Dalsem op als waardevolle partner en verkreeg van Hoogendoorn een Star Dealer-status. Toen was de procescomputer al een onmisbaar hulpmiddel voor telers. Zelfs als de teler geen ´computerfreak´ was, werkten ze graag met het geavanceerde systeem, vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

Het bleef niet bij deze mijlpijl als Star Dealer. Dalsem en Hoogendoorn versterkten de samenwerking en realiseerden vele complexe en duurzame kasprojecten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië. Enkele hoogtepunten zijn de realisatie van de eerste hightech hybride kas op het vasteland van China, de bouw van de grootste glazen kas (ha) in Kazachstan en de oplevering van het hightech kasproject in Turkije, dat te maken had met een uitdagend klimaat. Daar bleef het ook niet bij. In 2020 werkten de partijen samen aan de opzet van het Dalsem X-AIR Semi-Closed Greenhouse Solution concept. Dit concept had als doel om de perfecte symbiose van kennis, technologie en datamanagement te creëren.

Vandaag heeft de samenwerking een nieuwe mijlpaal bereikt. Daarom besloot Hoogendoorn om het Dalsem-team te verrassen. Met een inspirerende speech over de samenwerking door de jaren heen, een jubileumgeschenk aan Dalsem en een luxe foodtruck die het volledige Dalsem personeel van een heerlijke maaltijd heeft voorzien. De medewerkers van Dalsem waren aangenaam verrast door het vriendelijke en attente gebaar van Hoogendoorn. Jan Pieter Dalsem (Managing Director van Dalsem) geeft aan: "We zijn al 40 jaar een sterke partner van Hoogendoorn en hebben wereldwijd indrukwekkende grootschalige kasprojecten gebouwd waar we erg trots op zijn. We zijn vastbesloten om de dynamische samenwerking nog vele jaren voort te zetten."

Natuurlijk is Hoogendoorn erg trots op deze mijlpijl en dit 40-jarig jubileum. Martin Helmich (CCO van Hoogendoorn) schetst het toekomstbeeld: "Beide partijen zien in de voortzetting van deze samenwerking een succesvolle toekomst. Een toekomst waarin de Hoogendoorn procescomputer nog steeds het kloppende hart is van de Dalsem hightech turnkey kassen en waarin de rol van data steeds prominenter wordt. De meerwaarde van onze procescomputer die Dalsem zag bij de start van de samenwerking in 1982, zal nu en in de toekomst essentieel blijven. Als Hoogendoorn zijn we trots om samen te werken met zo’n professioneel bedrijf dat over de hele wereld kant-en-klare kassen van hoge kwaliteit realiseert."

Beide partijen zien een glansrijke toekomst voor de realisatie van hightech duurzame kasprojecten in het verschiet liggen. Centraal daarbij staan de integratie van alternatieve energiebronnen en de toepassing van Data Driven Growing. 

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth Management 
Westlandseweg 190 
3131 HX Vlaardingen 
www.hoogendoorn.nl  

Dalsem 
Woudseweg 9
2635 CG, Den Hoorn
+31 (0) 15 2695800
info@dalsem.nl 
www.dalsem.com 

Publicatiedatum: