Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Stegeman:

"De winsten in de industrie en glastuinbouw waren hoog doordat we Groningen lieten zakken"

Dat stelt Hans Stegeman, econoom en hoofdstrateeg bij Triodos Investment Management, in een column in het Financieele Dagblad. Hij heeft het over 'de Dutch disease'. "We verdienden dan wel veel geld, maar volledig bedwelmd door de grote gasbel in Groningen verloor Nederland de grip op de economische realiteit. De concurrentiepositie van bedrijven werd slechter, er werd weinig geïnvesteerd en vooral gasgeld opgesoupeerd."

Hij vindt dat er te lang niet de goede beslissingen zijn genomen (lees: minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen) en stelt hard dat Nederland daarom nog steeds een fossiele verslaving heeft, maar inmiddels geen gasgeld meer om te herstructureren.  

Lees hier de hele column (€). Dezelfde econoom sprak zich in vergelijkbare bewoordingen afgelopen weekend ook uit op de nationale radio. Lees daar hier meer over. 

Publicatiedatum: