Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pilot met opbouw Europees netwerk over seizoenswerk

Seizoenarbeid heeft eigen kenmerken en eigen aandachtspunten. In het bijzonder bij internationaal werkende mensen. Om tijdelijk te werken in een ander land is veel informatie nodig. Informatie over je rechten als werknemer en regels voor de werkgever.

Vaak behoren internationale werknemers tot een kwetsbare categorie. Dit geldt zeker ook voor de groep grensarbeiders. Hoe zit het bijvoorbeeld met de sociale zekerheid als je in je buurland werkt?

Europa-breed komt er een pilot om informatie over de rechten en plichten. Dit om een eerlijk vrij verkeer van werknemers makkelijker te maken. De Europese Arbeidsautoriteit (ELA), wil een netwerk opbouwen voor de uitwisseling van goede ervaringen en praktijken met seizoenswerk.

Instrumenten
In interactieve sessies en werkgroepen worden de volgende zaken verkend:

  • Instrumenten voor de communicatie, onder andere door campagnes over seizoenarbeid in Europa te vergelijken en evalueren;
  • Uitwisseling van goede ervaringen bij de verspreiding van eerlijke informatie;
  • Online en offline netwerktools voor gerichte en effectieve informatie en communicatie;
  • Bevordering van informatie-instrumenten die toegankelijk en bruikbaar zijn voor seizoenarbeiders/werkgevers voor eerlijke mobiliteit.

Glastuinbouw Nederland doet mee in drie werkbijeenkomsten. De eerste is in week 42. Zo wordt ervaring gedeeld en kennis verder opgebouwd om ook in de glastuinbouwsector internationale medewerkers op een goede manier werk te kunnen bieden.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: