Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belangenbehartigers vragen aandacht voor nieuwe retributietarieven NVWA

Dinsdagmiddag nam een aantal leden van de Vaste Commissie voor Landbouw Natuurbeheer en Voedselkwaliteit de petitie 'Nieuwe Retributietarieven NVWA' in ontvangst. Algemeen directeur Janine Luten van GroentenFruit Huis bood deze aan samen met collega's van Anthos, Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten en Plantum.

Deze organisaties werken samen in netwerkorganisatie PlantNet International en menen dat de impact van nieuwe tarieven negatieve gevolgen heeft op de (internationale) concurrentiepositie. Het bedrijfsleven wordt al met aanzienlijke kostenverhogingen geconfronteerd, voor energie, arbeid, transport en verpakkingsmaterialen.

De partijen vragen de minister van LNV uitstel tot 1 januari 2024 en heroverweging van het voornemen van de minister om in de plantaardige sector kosten van de NVWA te retribueren.

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: