Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassenbouwers houden elkaar hier, ook na instappen investeerders: "Ecosysteem te belangrijk"

De afgelopen jaren nam het aantal overnames en investeringen in het Zuid-Hollandse glastuinbouwcluster hard toe. De gemeenten Westland en Lansingerland besloten, uit vrees voor leegloop, om samen met InnovationQuarter de uitverkoop in kaart te brengen. Het Financieele Dagblad vroeg zich af hoe reëel die vrees is.

Drie gevaren van het instappen van (buitenlandse) investeerders en partners worden in de krant genoemd: minder investeringen in gezamenlijk onderzoek, verstrikt raken in riskante financieringsconstructies en afgedwongen verhuizing naar het buitenland.

Namens AVAG stelt voorzitter Annie van de Riet dat het risico op vertrek van kassenbouwers 'zuiver theoretisch' is. Ze wijst op de veredelingssector, waar eenzelfde ontwikkeling er niet voor heeft gezorgd dat bedrijven uit de regio, uit Nederland, verdwenen. Bedrijven beseffen volgens haar maar al te goed het belang van een goed ecosysteem. 

Lees hier het hele verhaal in het FD (€). 

 

Publicatiedatum: