Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeket Nederlandse biologische bloemen voor Arjen Lubach

Tholen - Vorige week (dinsdag) werd in De avondshow met Arjen Lubach duidelijk dat de presentator het niet zo heeft op bloemen. Op 22 oktober is hij jarig en wat hij sowieso niet wil krijgen is bloemen. Volgens de presentator heb je helemaal niets aan bloemen. "Het zijn giftige mensonterende, milieurampen waar je helemaal niks aan hebt", aldus de presentator, die in het item ook kort aandacht schenkt aan bio-bloemen: "Er bestaan overigens ook biologische bloemen. Die kunnen nog steeds uit Afrika komen of uit de kas, maar ze mogen in elk geval niet met gif worden bespoten. Dus dan zijn biologische bloemen wel beter, maar verreweg de meeste bloemen worden helemaal platgespoten met gif." In reactie op het item hebben Toma Smit en Jolanda Goverts een boeket biologische bloemen bezorgd bij de VPRO. Door dit schone bloemenboeket aan te bieden willen ze laten zien dat het anders kan en dat dit ook al gebeurt.

Toma en Jolanda hebben tot op heden nog geen bedankje gehad. "We mochten het helaas niet persoonlijk overhandigen, omdat hij bezig was met de repetities. We hebben het afgegeven aan de beveiliging, die ons beloofde om het boeket aan hem te geven. We zijn nog steeds heel benieuwd naar zijn reactie."

Lees hier de volledige brief van Toma waarin ze ook namens Jolanda toelichting geeft:

"Beste Arjen,

In de avondshow van dinsdag geef je aan geen bloemen voor je verjaardag te willen. Redenen hiervoor zijn onder andere het gif, gasgebruik en arbeidsomstandigheden.

Je kan je natuurlijk voorstellen dat wij als eigenaren van een biologische bloemisterij in Hilversum en bloementuin in Loosdrecht heel blij waren met de aandacht hiervoor.
Dat het ook anders kan en al gebeurt willen we graag laten zien door je dit schone bloemen boeket aan te bieden. De bloemen zijn allemaal in de volle grond gekweekt, zonder bestrijdingsmiddelen, zonder kunstmest. In het open veld waar bijen, vlinders en andere insecten zorgen voor bestuiving en zaadvorming zodat we volgend jaar weer van die mooie bloemen kunnen laten groeien.

De bloemen staan niet alleen mooi in de vaas maar het laten opgroeien van de bloemen in de volle grond zorgt ook voor toegenomen biodiversiteit. Insecten worden niet bestreden maar trekken juist weer andere dieren aan zoals egels en vogels. Jij geniet er dus niet alleen van maar de natuur ook!

De bloemen komen ook nog eens gewoon uit Loosdrecht en Hilversum, dus de impact op natuur en milieu is minimaal.

We hopen dan ook dat je van dít boeket wel kan genieten op je verjaardag, ondanks dat er toch nog een verdwaalde chrysant in te vinden is die in het veld heel erg zijn best heeft gedaan om voor jou vandaag in bloei te staan. We konden hem toch niet teleurstellen.

Alvast van harte en veel succes met de Avondshow.

Toma Smit & Jolanda Goverts
Tomabloemenservice.nl & hendrikshoeve.nl"

Bekijk het item uit de uitzending hier:

Voor meer informatie: info@tomabloemenservice.nl en www.tomabloemenservice.nl - www.hendrikeshoeve.nl