Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Steun kabinet aan tuinbouw volstrekt onvoldoende, maatwerk is nodig"

Burgemeester Bouke Arends van Westland mocht vrijdagavond aanschuiven bij tv-talkshow Op1. Hij riep het kabinet op tot maatwerk voor de in zijn gemeente zo belangrijke glastuinbouwsector. "Het is goed dat het kabinet iets doet, maar dit is voor de tuinbouwsector echt volstrekt onvoldoende", zei hij op de dag dat het kabinet met een mkb-steunpakket kwam.

De burgervader stelt dat wat er in coronacrisis kon qua overheidssteun nu ook moet gebeuren qua steun, en dan zowel voor stabiliteit op de korte termijn als ook voor de langere termijn. Het aan glastuinbouwbedrijven nu geboden steunbedrag van 62.000 euro (en niet de generieke 162.000 euro die in het overheidsbericht staat) op jaarbasis noemt hij voor veel telers in nood 'helemaal niets'. Hij stelt dat 80% van de kosten van telers momenteel in energie zitten. 

In de uitzending wees de burgemeester er ook op dat telers in de kassen hier veel hogere producties per vierkante meter halen, waarmee zij een belangrijke rol spelen in de voedselvoorziening. 

Bekijk hier de bijdrage van Arends en Jacco Vonhof van MKB-Nederland aan de uitzending hier terug. 

 
 
 
 
Publicatiedatum: