Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welke ondernemer denkt er mee over slim dashboard voor telers?

Greenport West-Holland en LG Flowers hebben samen een challenge ingebracht bij de vijfde editie van Hackathon for Good, die plaatsvindt van 19 tot en met 27 november. De challenge gaat over het ontwikkelen van een dashboard met relevante gegevens van binnen én buiten het bedrijf. Doel daarvan is dat ondernemers in de tuinbouw betere beslissingen kunnen nemen. Aan de Hackathon for Good doen circa 200 tech-experts mee.

Hackathon for Good heeft als doel kunstmatige intelligentie en data te verbinden. Zo wil de organisatie innovators  verbinden met transitieleiders om doelgerichte innovatie door overheden, NGO’s, universiteiten en bedrijven te versnellen. Hackathon for Good wordt georganiseerd door The Hague Tech en WorldStartup, in samenwerking met het Haagse innovatie-ecosysteem bestaande uit de vele innovatiehubs en programma’s in Den Haag zoals Impact City, The Hague Security Delta, The Hague Humanity Hub en YES!Delft.

De challenge van de Greenport en LG Flowers luidt:

Hoe kunnen wij tuinbouwondernemers helpen duurzamere beslissingen te nemen op basis van de verzamelde gegevens door een duidelijk overzicht en indicatoren van verandering in de relatie tussen externe en interne factoren bij het plannen en aanpassen van de productiecapaciteit en de vraag, in plaats van handmatig verspreide gegevens te verwerken en misleid te worden door grote concurrenten die de prijzen verhogen om winst te maken?

De complete challenge is hier te vinden op de website van Hackathon for Good.)

Ondernemers gezocht
Greenport West-Holland en LG Flowers zoeken ondernemers die willen meewerken aan de challenge. Het dashboard dat zal worden ontwikkeld is namelijk bedoeld voor meer ondernemers. Daarvoor is het belangrijk dat de ‘hackers’ weten hoe zo'n dashboard opgebouwd zou moeten worden, bijvoorbeeld: welke interne bronnen gebruikt bijvoorbeeld een sierteler voor het nemen van beslissingen over de productie? Of welke externe bronnen (bijvoorbeeld over de markt) bevatten relevante informatie.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: