Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO roept politiek op om middelingsregeling niet af te schaffen

In het Belastingplan 2023 heeft het kabinet aangegeven om de middelingsregeling af te schaffen. Dit is slecht nieuws voor ondernemers in sectoren met sterk wisselende inkomens, zoals de land- en tuinbouw, stelt LTO Nederland.

Via deze regeling is het voor burgers én ondernemers mogelijk om schommelingen in inkomen te middelen. Agrarische ondernemers maken volop gebruik van deze regeling gezien de jaar-op-jaar wisselende inkomens. De afschaffing staat haaks op onder meer het recente advies van Remkes dat fiscale belemmeringen weggenomen moeten worden. LTO Nederland roept daarom de Tweede Kamer op om bij de behandeling van het Belastingplan 2023 de afschaffing van de middelingsregeling tegen te houden.

Het kabinet stelt dat er relatief weinig gebruik wordt gemaakt van de middelingsregeling en dat deze niet doelmatig is. De afschaffing is daarom slecht nieuws voor ondernemers in sectoren met sterk wisselende inkomens zoals de land- en tuinbouw. Afschaffing van de middelingsregeling leidt tot een extra fiscale last voor de land- en tuinbouwsector van € 7 tot 8 miljoen en voor individuele ondernemers, die van de regeling gebruik kunnen maken, gemiddeld tot € 2.000 extra te betalen belasting.

Gezien de natuurlijke, klimatologische en marktomstandigheden, beleidswijzigingen en geopolitieke ontwikkelingen hebben boeren en tuinders jaar-op-jaar wisselende inkomens met grote uitschieters naar boven en naar beneden. De middelingsregeling, bedoeld om het progressieve belastingnadeel bij uitschieters in inkomens te dempen, heeft daarom voor boeren en tuinders een belangrijke functie. Ook staat de afschaffing haaks op het dringende advies van Remkes om fiscale belemmeringen weg te nemen. Want de voorgenomen afschaffing leidt juist voor de agrarische sector tot een nieuwe fiscale drempel.

LTO Nederland doet daarom een dringende oproep aan de Tweede Kamer om de voorgenomen afschaffing van de middelingsregeling tegen te gaan.

Lees hier de notitie. 

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: