Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse tuinbouw op missie naar Saoedi-Arabië

Van 17 tot en met 20 oktober vindt een Nederlandse tuinbouw handelsmissie naar het Koninkrijk Saudi-Arabië plaats. Het doel van de missie is om te laten zien dat de Nederlandse tuinbouwsector een antwoord biedt op de vraag van Saudi-Arabië naar zelfvoorziening in voedselzekerheid. De handelsmissie is een initiatief van Dutch Greenhouse Delta (DGD) en InnovationQuarter en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het Landbouwbureau van het Koninkrijk der Nederlanden in Riyad, Saudi-Arabië. Zeventien bedrijven nemen deel. Onderdeel van de handelsmissie is deelname aan Saudi Agriculture met een gezamenlijke NL-stand. Saudi Agriculture is het grootste B2B-evenement van de landbouwsector in de Golfregio.

Kas in Saoedi-Arabië. Fotocredits: Hoogendoorn Growth Management

Uitdagingen in de Golfregio
Saudi-Arabië heeft grote behoefte aan hightech oplossingen en kennis om een efficiënte, duurzame en veilige voedselproductie te realiseren. Het land heeft een belangrijk hervormingsprogramma gelanceerd: 'Vision 2030', een strategisch kader om Saoedi-Arabië minder afhankelijk te maken van olie en de economie te diversifiëren. Er worden aanzienlijke middelen uitgetrokken om de voedselproductie en -verwerking van het land drastisch te verbeteren. Het moeilijke klimaat vereist echter innovatie en duurzaamheid in de landbouw om het hele jaar door fruit en groenten van hoge kwaliteit te produceren.

De afgelopen jaren heeft zowel de Saoedische regering als het bedrijfsleven grote belangstelling getoond voor Nederlandse geavanceerde en hightech oplossingen om de veilige en zekere productie van voedsel mogelijk te maken. "Inmiddels is er een uitgebreid netwerk van relaties tussen de Nederlandse tuinbouwsector en Saoedi-Arabië ontstaan, wat heeft geleid tot projecten met verschillende van onze partners", aldus Michiel F. van Ginkel, CEO van Dutch Greenhouse Delta.

Technologie en het delen van kennis staan centraal
Deze handelsmissie is de vierde fysieke handelsmissie binnen het PIB-programma (Partners for International Business): HortiRoad2TheGulf; The Dutch Approach to the Globe's Rising Demand for Self-Sufficiency in Food Security'. Binnen deze publiek-private samenwerking wordt onder leiding van Dutch Greenhouse Delta en InnovationQuarter een reeks activiteiten en programma's georganiseerd om de Nederlandse tuinbouw krachtig te positioneren in de Golfregio. ''De vraag naar zelfvoorziening en productie van gezond, vers voedsel staat al jaren hoog op de agenda van verschillende landen binnen de Golfregio, waaronder Saoedi-Arabië'', volgens van der Beek, DGD's Adviseur Golfregio.

Momenteel wordt veel van het voedsel dat nodig is om de bevolking te voeden nog steeds geïmporteerd uit het buitenland, waardoor veel voedsel verloren gaat door lange transportketens. Dit maakt de landen in de Golf kwetsbaar voor schommelingen in de beschikbaarheid van voedselvoorraden op de wereldmarkt, die sterk wordt beïnvloed door geopolitiek, logistiek en klimaatverandering. De uitdagingen in de Golfregio houden vooral verband met de verschillende klimaatzones, waar duurzaam beheer van hulpbronnen zoals water een belangrijke wens van de lokale overheid is ('Dutch Sustainable Greenhouse for the Gulf Region' (Onderzoek van WUR/TNO in opdracht van RVO). Het PIB 'HortiRoad2TheGulf' kan een oplossing bieden door middel van een flexibel, innovatief en duurzaam totaalconcept, waarin technologie, begeleiding en kennisdeling centraal staan.

Programma van de handelsmissie
Voor deze handelsmissie is een interessant publiek en privaat programma samengesteld. Naast deelname aan Saudi Agriculture met een gezamenlijke stand, zal het PIB cluster ook een bijdrage leveren aan de 'Conference on Innovations for Sustainable Agriculture' die bij Saudi Agriculture wordt gehouden. Verder maken bezoeken aan grote tuinbouwprojecten, een netwerkreceptie en B2B matchmaking-sessies deel uit van het programma.

Deelnemende organisaties
De inkomende missie wordt georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta, InnovationQuarter en het Landbouwagentschap van het Koninkrijk der Nederlanden in Riyad en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De volgende organisaties nemen deel aan deze missie: Artechno, Bayer- de Ruiter Seeds, BOM Group, Certhon, Grodan, Hatenboer-Water, Hoogendoorn Growth Management, Horti XS, Lumiforte, Koppert Biological Systems, Kubo, Priva, Ridder, Royal Brinkman, Signify, Svensson en van der Hoeven Tuinbouwprojecten.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
info@dutchgreenhousedelta.com  
www.dutchgreenhousedelta.com 

Publicatiedatum: