Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Curator wil faillissement onderdelen Codema als één bedrijf afwikkelen

De curator in het faillissement van Codema wil het faillissement afwikkelen alsof er slechts één vennootschap failliet is. Eigenlijk is er sprake van meerdere bedrijfstakken, maar de curator stelt in een tweede faillissementsverslag dat de failliete vennootschappen
economisch, financieel en administratief zodanig met elkaar zijn verweven, dat het niet goed mogelijk noch praktisch is om de rechten en verplichtingen van ieder van de vennootschappen afzonderlijk vast te stellen. 

Verkoop voorraad
Ten opzichte van het eerste faillissementsverslag, waarin bekend werd dat alle bedrijfsonderdelen een doorstart hebben gemaakt, is inmiddels ook de voorraad van de businessunit Irrigatie en elektrotechniek in Bergschenhoek verkocht. Die was voor de zomer nog te koop. De verkoop levert de boedel ruim 108.000 euro op, bovenop de ruim 5 miljoen euro die bij de eerdere verkoop van bedrijfsonderdelen was gemoeid. ABN Amro claimt een pandrecht op de voorraad, zoals de bank dat ook claimt op vorderingen aan debiteuren. 

De bedrijfspanden te Bergschenhoek en IJsselstein zijn opgeleverd
aan de verhuurders. Ook de gehuurde roerende zaken zijn aan de
verhuurders teruggegeven.

Crediteuren
86 crediteuren deden een beroep op eigendomsvoorbehoud. Op één na zijn al deze claims door de curator in de afgelopen periode afgehandeld. Eigendommen worden teruggegeven na betaling van een boedelbijdrage. 

In totaal zijn er 297 concurrente crediteuren. Ten opzichte van het vorige verslag kwamen er 31 crediteuren bij. Het bedrag waarom het gaat is ruim 10,8 miljoen euro. Een andere grote crediteur is de fiscus. daar gaat het om een bedrag van 9,5 miljoen euro. 

Bekijk hier het tweede faillissementsverslag voor Codema Systems Group.

Als curator is mr C.F.W.A. Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam aangesteld. Het faillissement van Codema Systems Group B.V. is geregistreerd onder kenmerk: 10.rot.22.91.F.1300.1.22. Ook over Codema EMEA B.V. en Codema Nederland B.V. is faillissement uitgesproken.