Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe cao Weefselkweek voor 95% in lijn gebracht met cao Glastuinbouw

Er is een nieuwe cao Weefselkweek. De nieuwe cao kent een looptijd van 1 oktober tot 30 september 2027. FNV blikt terug op het cao-proces en stelt dat het 'intensieve gesprekken' zijn geweest. 

De kern van het onderhandelingsresultaat is dat de cao Weefselkweek blijft bestaan. Het integraal aansluiten bij cao Glastuinbouw was voor werkgevers een brug te ver. Vooral door de discussie over de avondtoeslagen en het wel/niet aansluiten bij Colland.

Bekijk de concept tekst cao Weefselkweek

Functie-indeling volgens cao Glastuinbouw. Wat betekent dat?
In de nieuwe cao gaan alle medewerkers die onder de cao Weefselkweek vallen, per 1 oktober over naar het loongebouw van de cao Glastuinbouw. Dat heet “invaren”. Voor veel mensen betekent dat:

  • Meer groeiperspectief
  • Een hoger loon

Medewerkers kunnen op termijn langer doorgroeien in de salarisschalen. FNV heeft afgesproken dat iedereen per 1 oktober 2022 invaart en een eenmalige uitkering ontvangt. De hoogte van deze uitkering hangt af van het salarisvoordeel dat je in 2022 en 2023 hebt als gevolg van de nieuwe indeling en hogere vakantie-uitkering en dat is samen 3%. Dus de hoogte van de uitkering kan per medewerker verschillen. Daarnaast hebben ze afgesproken dat de medewerker in de naast-hogere schaal wordt ingedeeld en de volgende trede per 1 januari 2024 krijgt.

Verdere afspraken

  • Vakantietoeslag omhoog van 8% naar 8,33%
  • Geen wachtdagen meer bij ziekte.
  • Seniorenregeling net als in de cao Glastuinbouw. Dus 80% werken, 90% loon en 90% pensioenopbouw.

Een aantal artikelen van de cao Glastuinbouw zijn uitgesloten, omdat deze niet van toepassing kunnen zijn. De cao Weefselkweek blijft bestaan, maar wordt voor 95% in lijn gebracht met de cao Glastuinbouw.

Bron: FNV

Publicatiedatum: