Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Record handelsomzet bemiddeling voor CNB

Het boekjaar 2021-2022 heeft CNB afgesloten met een resultaat voor belasting van ruim € 1,7 miljoen. Leo van Leeuwen, directeur CNB: “Een mooi resultaat, we zijn verheugd dat we de Algemene Ledenvergadering kunnen voorstellen om een groot deel van dit resultaat via een restitutie van 10% aan onze leden uit te keren én ons eigen vermogen kunnen versterken.”

Bemiddeling
De handelsomzet bemiddeling bedraagt € 316,7 miljoen. Dit is een stijging van ruim 20% ten opzichte van het boekjaar 2020-2021. Deze stijging is in alle productgroepen zichtbaar, maar met name in de productgroepen lelie en tulp. “Dat over boekjaar 2021-2022 de hoogste bemiddelingsomzet ooit zou worden gerealiseerd, had niemand durven voorspellen,” aldus Paul Peters, manager bemiddeling bij  CNB.

Koelen en prepareren
De omzet van Koelen en prepareren kent eveneens een stijging ten opzichte van het vorig boekjaar. “Ondanks een iets mindere tulpenoogst 2021 en een vlotte uitlevering van lelievoorraden is een goede bezetting en omzet gerealiseerd,” meldt Jos Duin, manager Koelen & prepareren.

Online ALV
De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op donderdag 20 oktober. De afgelopen twee jaar vond deze online plaats. Dat is goed bevallen en wordt daarom voort gezet. Leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen met aanvullende informatie waarmee zij via www.cnb.nl  online de jaarrekening inmiddels kunnen inzien. 

bron: CNB

Publicatiedatum: