Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwste versie Bestrijdingsmiddelenatlas gepubliceerd

In de Atlas Bestrijdingsmiddelen in oppervlaktewater is te zien welke werkzame stoffen en metabolieten van gewasbeschermingsmiddelen en biociden voorkomen in het Nederlandse oppervlaktewater, gebaseerd op meetgegevens van de waterbeheerders. De Atlas biedt onder meer informatie over normoverschrijdingen, langjarige trends in concentraties en de koppeling met landgebruik.

Op 4 oktober 2022 is de update van de Bestrijdingsmiddelenatlas met de meetgegevens van 2021 gepubliceerd. In de risicobeoordeling betrekt het Ctgb altijd de op dat moment meest recente meetgegevens in het oppervlaktewater om vast te stellen of er overschrijdingen zijn van de toelatingsnorm.

Sommige actieve stoffen hebben zowel een toepassing in gewasbeschermingsmiddelen als in biociden. Vanaf deze update wordt er in de bestrijdingsmiddelenatlas actief onderscheid gemaakt tussen de toelatingsnorm voor gewasbeschermingsmiddelen en de toelatingsnorm voor biociden. Ook worden voor stoffen waarvan de toelating (als gewasbeschermingsmiddel en/of als biocide) recent vervallen is de toelatingsnormen nog steeds getoond (voorheen verviel de presentatie van de toelatingsnorm in de bestrijdingsmiddelenatlas als de toelating verviel).  Zie de bestrijdingsmiddelenatlas (nieuws) voor nadere toelichting.  

Het Ctgb verzoekt aanvragers om bij het indienen van een dossier vanaf 1 januari 2023 de data van 2021 op te nemen in de analyse van meetgegevens in het nationaal addendum Fate & behaviour (Part B, sectie 8).

Bron: Ctgb 

Publicatiedatum: