Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantise stopt

Plantise B.V. ziet zich genoodzaakt op termijn haar activiteiten in Nederland te staken. Op dinsdag 4 oktober 2022 zijn alle medewerkers hierover geïnformeerd door de directie. Plantise streeft naar een gecontroleerde afbouw van de bedrijfsactiviteiten.

Concrete aanleiding
De financiële prognoses voor komend seizoen 22/23 zijn uitgesproken ongunstig. Dit is hoofdzakelijk ingegeven door een te verwachten extreme stijging van de energiekosten in vergelijking met afgelopen seizoen. Daarnaast kan de forse stijging van lonen en de vanuit de overheid aangekondigde stijging van de minimumlonen vanaf 1 januari onvoldoende worden doorberekend aan haar klanten.

De financiële buffers van Plantise zijn momenteel ontoereikend om deze ontwikkelingen op termijn te kunnen (blijven) dragen. Belangrijke financiële stakeholders, waaronder de bank en de aandeelhouder, zien geen ruimte om Plantise hierin tegemoet te komen.

Vanwege de te verwachten toekomstige liquiditeitsproblemen als gevolg hiervan, wil Plantise op dit moment duidelijkheid geven aan haar medewerkers, klanten, leveranciers en partners. Een gecontroleerde afbouw van haar activiteiten is nu het beste om schade bij al deze partijen zoveel mogelijk te voorkomen en daarover gaat Plantise in gesprek met alle betrokken partijen. Hiermee zet Plantise zich optimaal in om haar verplichtingen maximaal na te komen.

Andere ondernemingen binnen de groep, zoals Plantise Bioplant en The Rootstock Company (TRC) blijven vooralsnog actief. Voor deze ondernemingen wordt momenteel onderzocht hoe de voortzetting van de activiteiten gewaarborgd kan worden.

Medezeggenschap
De betrokken vakbonden en de Ondernemingsraad zijn over dit besluit geïnformeerd.

Over Plantise
Plantise is een plantenkweker voor het opkweken van warme en koude groenteplanten, sierteeltplanten en het opkweken ten behoeve van derden. Het is in 2019 ontstaan uit de fusie van drie plantenkwekerijen: Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group. Plantise is één van de grootste plantenkwekers van Nederland met een kasoppervlak van 50 hectare, verspreid over 6 locaties. Naast de Nederlandse vestigingen beschikt Plantise over deelnemingen in onder andere Frankrijk, Tunesië, Zuid-Afrika en de Filipijnen.

Voor meer informatie:
Plantise
www.plantise.com 

Publicatiedatum: