Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostland viert Oogstdankdag

Wij vieren oogstdankdag uit dankbaarheid voor de vrucht van de aarde, het werk van onze handen. In dat wat we zaaien en oogsten, het graan van het land. Dankbaar maar tegelijk delen we onze zorgen in de klimaatsverandering, door droogte en of wateroverlast, wat voor velen ook betekent minder oogst. Dankbaar voor de gewassen van het land en vanuit de kassen in de land en tuinbouw, maar ook onze zorgen voor de hoge energieprijzen die het voor velen bijna onmogelijk maken rendabel te produceren. Dankbaar voor onze boeren die voldoende gezond voedsel produceren, maar steeds met maatregelen te maken krijgen die het boeren bijna onmogelijk maken.

Oogstdankdag is niet alleen een dag om onze dankbaarheid te delen. Het is ook een dag van solidariteit, van samen doen. Oogstdankdag is ook een dag waarin we ook onze vragen en zorgen delen. Zo kunnen wij elkaar in aandacht en gebed tot steun zijn. Onze kerken zullen weer mooi versierd zijn met een veelheid aan producten die in onze streken geteeld worden. Dat is elk jaar opnieuw een lust voor het oog.

Op zondag 9 oktober zijn er in het Oostland de volgende vieringen in de kerk:

  • Bleiswijk: Parochiekerk O.L. Vr. Visitatie, Hoefweg 55, Bleiswijk om 11.00 uur
  • Bergschenhoek: Parochiekerk St. Willibrord, Smitshoek 122, Bergschenhoek om 9.15 uur.
  • Berkel: Parochiekerk O. L. Vrouw Geboorte, Noordeindseweg 102, 2651 CX Berkel om 11.00 uur.  Na de viering is er koffie/thee in het parochiehuis.
  • Pijnacker: Parochiekerk H. Joannes de Dooper, Oostlaan 38, Pijnacker om 9.15 uur. Na de viering is er koffie/thee achter in de kerk.
  • Nootdorp: Parochiekerk H. Bartholomeus, Veenweg 36, 2631 CL Nootdorp om 11.00 uur. Na de viering is er koffie/thee in het parochiehuis.

Wij danken de kwekers voor het beschikbaar stellen van hun producten en misschien ontmoeten wij ook u tijdens een van deze mooie vieringen in een van de kerken.

Neem voor meer informatie over de oogstdankdagvieringen contact op met annievdburg@outlook.com

Publicatiedatum: