Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maandcijfers Royal FloraHolland

Omzet snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten blijft achter

De energiecrisis vertaalt zich in een teruglopende aanvoer op de veiling. Zoals hier genoeglijk bekend verwacht men vooral in de komende wintermaanden een grote terugval in productie t.g.v. het leeg laten staan van kassen.

Echter zien we reeds de afgelopen zomermaanden een achterblijvende omzet. In zowel augustus als september bleef deze steeds zo'n 10% achter t.o.v. dezelfde maand een jaar eerder. Dit is vooral te wijten aan een teruggelopen aanvoer, terwijl prijzen daarbij over het geheel genomen redelijk op pijl bleven, zo blijkt uit omzetcijfers van Royal FloraHolland.

Voor september zien we in de snijbloemen 7,5% minder stuks, die gemiddeld echter wel 2% meer opbrachten. Per productgroep werd gemiddeld 5,7% minder omzet gedraaid. Kamerplanten waren er ook minder, -8,3%, terwijl de prijs met -3,7% ook achterbleef. Voor tuinplanten zijn de cijfers vergelijkbaar, in beide subsectoren liep de gemiddelde omzet per productgroep ruim 10% terug.