Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Register achtste aanvraagperiode NOW (NOW 6) online

UWV heeft een register online geplaatst met een aantal gegevens van de bedrijven die een voorschot hebben ontvangen voor de achtste aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 6).

De NOW is een subsidie. De overheid wil bij de besteding van publiek geld zo transparant mogelijk zijn. In de regeling NOW is opgenomen dat werkgevers instemmen met de openbaarmaking van een aantal gegevens. Tegelijk wordt rekening gehouden met de bedrijfsbelangen en de mogelijke concurrentiegevoeligheid van gegevens. In het register worden daarom de naam van de aanvrager, inclusief de verleende voorschotten en definitieve tegemoetkomingen openbaar gemaakt.

De achtste aanvraagperiode NOW (NOW 6) biedt werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden januari tot en met maart 2022. Het voorschot dat UWV heeft betaald, is 80 procent van de berekende tegemoetkoming.

Het register kan in de loop van de tijd nog wijzigen. Het register zal op een later tijdstip aangevuld worden met de definitieve tegemoetkomingen. De definitieve bedragen kunnen afwijkend zijn van de voorschotbedragen.

Berekening definitieve tegemoetkoming vanaf volgende week
De werkgevers die een voorschot hebben ontvangen in de achtste en laatste periode NOW (NOW 6) kunnen vanaf maandag 3 oktober ook de berekening van de definitieve tegemoetkoming aanvragen bij UWV. In deze periode ontvingen ruim 30.000 werkgevers een voorschot, in totaal een bedrag van 1,2 miljard euro.

Het voorschot is verstrekt op basis van een geschat omzetverlies. Op basis van het daadwerkelijke omzetverlies en de loonkosten in de maanden januari tot en met maart 2022 bepaalt UWV bij de berekening op welke tegemoetkoming werkgevers uiteindelijk recht hebben. Dat kan leiden tot een nabetaling of een terugvordering. Het aanvragen van de definitieve berekening voor de achtste periode NOW (NOW 6) kan tot en met 2 juni 2023.

Op dit moment kunnen werkgevers ook nog de definitieve berekening aanvragen voor de derde tot en met de zevende periode NOW (NOW 3 tot en met 5). De deadline is voor al deze periodes gelijk, namelijk 22 februari 2023.

Voor de eerste en tweede periode NOW kan geen aanvraag meer worden ingediend en is het proces van het vaststellen van de definitieve tegemoetkomingen zo goed als afgerond. Voor de eerste periode zijn de definitieve bedragen inmiddels ook al toegevoegd aan het NOW-register, voor de tweede periode NOW gebeurt dat waarschijnlijk in oktober.

Bron: UWV

Publicatiedatum: