Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VBW vraagt minister Kaag om respect en waardering

Een interne notitie van het ministerie van Financiën, gericht aan de eigen minister Kaag, is in de media uitgelekt. Hierin is, onder andere, te lezen dat het faillissement van de energie-intensieve MKB-bedrijven geen ‘maatschappelijk ontwrichtende werking zal hebben’. De notitie is opgesteld als advies richting de minister, waar het gaat om het invoeren van een prijsplafond voor de energietarieven. Verder is te lezen dat de eventuele faillissementen worden gezien als een ‘gezonde marktdynamiek’ wat de krapte op de arbeidsmarkt zal verminderen en innovatie zal aanjagen.

VBW is verbolgen over deze mentaliteit op het ministerie van Financiën en heeft gereageerd naar minister Kaag met een brief. In de brief geven ze allereerst aan dat het voor onze winkels onmogelijk is om alle prijsverhogingen door te berekenen in de verkoopprijzen. VBW zitten immers aan het einde van de keten en zijn de laatste schakel naar de consument. Alle kostenstijgingen vanuit de keten komen uiteindelijk bij onze winkels terecht. 

Daarnaast: faillissementen van veel (kleine) MKB-bedrijven zal, los van al het persoonlijk leed, veel leegstand veroorzaken in de winkelstraten. Dit heeft sterke invloed op het gehele winkelgebied. 

Tot slot roept VBW met klem op om de brief onder de aandacht te brengen binnen haar eigen ministerie en andere ministeries die zich bezighouden met beleid voor het (kleine) MKB.  Daarnaast dienen de adviezen en visie op ondernemers te worden herzien. VBW is van mening dat de ondernemers binnen het MKB meer respect en waardering verdienen dan ze uit het memo van het ministerie van Financiën terug hebben kunnen lezen.

Bron: VBW

Publicatiedatum: