Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herwi Rijsdijk neemt afscheid van Hines ABC Westland en Fresh Park Venlo

Tholen - Gisteren werd op het ABC Westland een After Summer Party gehouden. Het evenement stond in het teken van het afscheid van directeur Herwi Rijsdijk als manager van de AGF Food Hubs, Hines ABC Westland en Hines Fresh Park Venlo.

23 jaar was Herwi verbonden aan het voormalige veilingterrein van Westland Noord te Poeldijk. Hij kreeg veel lof toebedeeld door de directeur van Hines Netherlands de heer Andy Smith. Het ABC Westland terrein is sinds 2019 grotendeels in eigendom van de Amerikaanse vastgoedinvesteerder Hines.


Andy Smith van Hines, Pieter Lock van Hines Fresh Park Venlo, Herwi Rijsdijk en Arno van 't Wout, de nieuwe directeur van Hines ABC Westland 

Herwi Rijsdijk memoreerde in zijn toespraak aan zijn start als veilingdirecteur van de veiling Breda, die na de veilingfusies van de jaren '90 door The Greenery werd ingelijfd. In die tijd had Herwi al ervaring opgedaan in het ontwikkelen van bedrijfsterreinen.

De aandeelhouders Valstar, Van Rijn en FloraHolland werden in 1999 eigenaar van het voormalig veilingterrein in Poeldijk. 14 hectare van het terrein was destijds bebouwd waarvan 25% verhuurd werd. Veel gebouwen waren oud, versleten en asbest houdend. Een flinke uitdaging om het terrein en de gebouwen te ontwikkelen, uit te breiden en een plan te maken voor de toekomst. Herwi Rijsdijk werd aangetrokken om de plannen te helpen bedenken en uit te voeren. Het resultaat was dat 3 jaar later alle gebouwen verhuurd waren. In de loop van de jaren werden gebouwen gerevitaliseerd en werd er veel nieuwbouw gepleegd. Op de daken liggen inmiddels 18.000 zonnepanelen waar er dit jaar nog 2000 van bijkomen. 30% van de energiebehoefte van het park wordt hiermee opgewekt. Dit leverde het predicaat ‘het meest duurzame bedrijfsterrein van Nederland’ op.

Rijsdijk heeft in al de jaren veel bedrijven zien komen en gaan. Enkele namen werden genoemd van bedrijven van het eerste uur zoals Europe Retail Packing van de familie Reijgersberg. Zij begonnen in 2000 op een kleine oppervlakte en hebben nu 16.000 m2 tot hun beschikking. Ook Witkamp, Anaco Greeve en Euro West zijn bedrijven van het eerste uur.


Robert Greeve van Anaco Greeve, Dolf Reijgersberg van Europe Retail Packing en Marco Vijverberg van Euro West

Er werd gezocht naar een sterke partij die garant kan staan voor de doorontwikkeling van de Food Hub. In 2017 kwamen de oriënterende gesprekken met Hines op gang. Na een traject van ongeveer 2 jaar was de overname in 2019 een feit. Voor Herwi was het overnameproces een leerzame tijd. De huurders en de medewerkers zijn het kapitaal, zo bleek. Herwi bedankte ‘zijn’ huurders en medewerkers voor het vertrouwen en de opgebouwde relatie met hen.

Bijzonder aan deze overname is dat Hines inmiddels ook eigenaar was geworden van Fresh Park Venlo. Dit betekende dat er samengewerkt moest worden. Volgens Herwi een cultuurschok van het Westland naar het Limburgse. Maar nadat er vertrouwen en een relatie was opgebouwd kon er ook zakelijk gezien samengewerkt worden en werd in Venlo een nieuwe organisatie opgebouwd en werden er diverse verbeterpunten in de organisatie en gebouwen doorgevoerd.

Vandaag de dag is het ABC Westland een succesvol bedrijfsterrein dat voor 100% verhuurd is en kunnen de voormalige aandeelhouders die destijds een behoorlijk risico namen, met voldoening terugkijken op een succesvolle investering.  


Eurofresh Packing Holland, leverancier van bio avocado's. Enrique, Anifa en Ricardo

Herwi, die een kleine platte organisatie het best bij hem vindt passen, meldde in zijn afscheidsmail: "Mijn taak bij Hines zit er nu op …, de integratie van ABC Westland en Fresh Park Venlo in de Hines organisatie is goed geslaagd." Dit betekent dat hij met een gerust hart de dagelijkse leiding overlaat aan Arno van ’t Wout op ABC Westland en Pieter Lok op Fresh Park Venlo.

Op de vraag of Herwi nu al met pensioen gaat, zegt hij actief te blijven als adviseur, indien gevraagd ook van Hines, maar ook met de uitbreiding van 10 hectare nieuw bedrijfsterrein voor ABC Westland en de ontwikkeling van 27 hectare agrologistiek bedrijfsterrein Loswal de Bonnen in Hoek van Holland vindt hij een nieuwe uitdaging voor de komende jaren.


Marcel Kester van Weijers, Menno Reigersberg van ERP, Willem Nowee van Varekamp en Mart Valstar van de Best Fresh Group.

Klik hier voor de fotoreportage van het event