Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RVO stuurt dossier 2.000 ondernemers naar Centraal Justitieel Incasso Bureau

55.000 ondernemers moeten (deel) voorschot TVL terugbetalen

Van zo’n 2.000 ondernemers die te veel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ontvingen, stuurt RVO binnenkort het dossier naar Het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Het betreft ondernemers die (een deel van) het voorschot moeten terugbetalen en niet reageerden op onze veelvuldige berichten en telefoontjes, zo meldt RVO.

"In deze tijd van hoge inflatie, stijgende energieprijzen en lagere koopkracht begrijpen we dat terugbetalen van TVL erg lastig kan zijn. Daarom voorkomen we deze noodzakelijke stap liever. Een betalingsregeling met ons heeft daarom altijd de voorkeur. Wij hebben ruime terugbetaalmogelijkheden en staan voor u klaar om mee te denken met uw persoonlijke situatie. We kunnen alleen niet helpen wanneer we geen contact krijgen."

Veel ondernemers hebben al een betalingsregeling
Zo’n 420.000 ondernemers hebben een voorschot TVL ontvangen. Na de definitieve vaststellingen moeten op dit moment zo’n 55.000 ondernemers (een deel van) dit voorschot terugbetalen. Ondernemers spreken hiervoor een betalingsregeling af, vragen om uitstel , of betalen het bedrag in één keer terug.

Zo’n 2.000 ondernemers hebben niet gereageerd. RVO ziet na de herhaalde pogingen dan ook geen andere mogelijkheid dan de TVL-dossiers van hen over te dragen aan het CJIB.

Bron: RVO

Publicatiedatum: