"Energiecrisis, arbeidscrisis, corona… en dan hebben we ook nog iets als cybercriminaliteit", begon Xander Koppelmans de bijeenkomst in het mooie atrium bij gastheer Venéco donderdagmiddag 22 september. Met enige zelfspot trapte Xander af. Dat we te maken hebben met een mogelijk onderschat risico, maakte hij al snel duidelijk. Het bedrijf PHGR in Goes van Xander Koppelmans was goed geautomatiseerd en beveiligd tegen cybercrime. Althans, dat dacht hij, totdat zijn servers in 2015 werden gehackt. Financiële schade, direct en uiteindelijk ook indirect door onder andere gebrek aan vertrouwen. Maar ook mentale schade, “zoiets vreet aan je”. Met een aangrijpend kwetsbaar verhaal wist Xander de zaal stil te krijgen. Wel met uitzicht om je als bedrijf weerbaarder te maken.

Stefan Vis van Venéco ondersteunde het verhaal van Xander met tips wat je aan de voorkant kunt doen om het hackers zo moeilijk mogelijk te maken. Zo laat ICT-specialist Venéco je nadenken over de situatie als het je alsnog overkomt. En hoe je hiermee omgaat. Kort gezegd, hoe krijg je als ondernemer grip op iets, waar je niet dagelijks mee bezig bent? Dat het delen van onzekerheden en kwetsbaarheden juist kunnen leiden tot verbeteringen, oplossingen en innovaties, is iets wat de deelnemers mee naar huis mogen nemen deze middag.

Op donderdagmiddag 3 november staat de volgende bijeenkomst op de agenda met als hoofdonderwerp toekomst, tuinbouw en energie. Welke rol kunnen we spelen bij het creëren van een nieuwe wereld? Spreker Ruud Koornstra, Nationale energie commissaris en groene ondernemer, zal de aanwezigen op een prikkelende manier inspireren en uitdagen naar inventieve oplossingen in de huidige chaos.Voor meer informatie:
AgroBusinessclub Westland
info@agrobusinessclubwestland.nl 
www.agrobusinessclubwestland.nl